Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Η καλοκαιρινή εκστρατεία του Λαογραφικού Μουσείου Σητείας με σκοπό την ανάπτυξη παιδικής βιβλιοθήκης

Η καλοκαιρινή εκστρατεία ξεκίνησε στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Σητείας με τη συμμετοχή πολλών παιδιών.

Σκοπός είναι η προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας και η προσπάθεια επιτελείται υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Η βιβλιοθήκη του Δήμου Σητείας συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία, από 16 Ιουνίου έως 16 Σεπτεμβρίου με σειρά δράσεων για όλα τα παιδιά.
«Η καλοκαιρινή εκστρατεία», εξήγησε η Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος» κ. Άννα Μανουσάκη, «λαμβάνει χώρα στη Σητεία για πρώτη φορά. Πρόκειται για μία δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σητείας. Ο Προοδευτικός Σύλλογος έλαβε την πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Δήμο και το ΔΟΚΑΣ κι εντάξαμε τη βιβλιοθήκη της πόλης μας στο Ελληνικό Δίκτυο Βιβλιοθηκών, το οποίο λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια στην Ελλάδα με την γενναιόδωρη χορηγία του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου και υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος.
Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των παιδιών στις δράσεις έναρξης εξέφρασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και ο Αντιδήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδας Τερζής και παράλληλα αναφέρθηκε στους στόχους της όλης προσπάθειας. «Στόχος όλων των δράσεων, που αφορούν την βιβλιοθήκη, είναι η ενίσχυση του τμήματος της φιλαναγνωσίας, προκειμένου η βιβλιοθήκη να γίνει από τους συμπολίτες μας χώρος επίσκεψης και βελτίωσης της γνώσης».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας