Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Σεμινάριο οικολογικής οδήγησης στη Σητεία

Στοχεύοντας στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην υιοθέτηση καλών πρακτικών που συμβάλλουν στην ορθολογική χρήση ενέργειας ο Δήμος Σητείας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας 13-17 Ιουνίου διοργάνωσε διάφορες δράσεις.

Μεταξύ αυτών και η διανομή ενημερωτικού υλικού στα σχολεία και στις δημόσιες υπηρεσίες.
Χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας πραγματοποιήθηκε και σεμινάριο οικολογικής οδήγησης που μπορούσε να παρακολουθήσει όποιος επιθυμούσε, αλλά απευθυνόταν πρωτίστως στους οδηγούς του Δήμου.
Ομιλητής ήταν ο Προϊστάμενος του τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Γιώργος Σκουλικάρης.
Ο οικολογικός τρόπος οδήγησης συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην εξοικονόμηση χρημάτων και στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, την προστασία της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.
Μεταξύ άλλων η οικολογική οδήγηση προϋποθέτει αλλαγή ταχύτητας στις 2.000 με 2.500 στροφές, οδήγηση με σταθερή ταχύτητα, παύση της λειτουργίας του κινητήρα σε στάσεις άνω του ενός λεπτού, συνετή χρήση του κλιματιστικού κι άλλα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας