Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Σύσκεψη για την πυροπροστασία στην περιοχή της Σητείας


Υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Σητείας κ. Χαράλαμπου Λεβεντέρη συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο πυροπροστασία. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Επιπυραγός- Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας Παύλος Καπετανάκης,
ο Υποσμηναγός του 3ου ΚΕΠ Ζήρου Ιωάννης Σταματάκης, η Σημαιοφόρος Λ.Σ. Λιμεναρχείου Σητείας Μικαέλα Τσικαλάκη, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λασιθίου ο Νικ. Νικολαΐδης, η Δασολόγος- Τ.Ε. Διεύθυνσης Δασών Δέσποινα Μακριδάκη, ο Αστυνόμος Β΄- Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Σητείας Γεώργιος Μάλιος, από το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του ΕΕΣ η Θεονύμφη Σφενδυλάκη. Παρέστησαν και οι υπάλληλοι του Δήμου Εμμ. Ψιλινάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και Νικ. Ράπτης.
Ο κ. Λεβεντέρης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις πολιτικής προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με τους φορείς.
Επισημάνθηκε η γραπτή ενημέρωση προς τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για να προχωρήσουν στη δημιουργία εθελοντικών ομάδων πυρασφάλειας για την φετινή περίοδο που θα περιλαμβάνουν και τα όποια διαθέσιμα μέσα (οχήματα, μηχανήματα, υλικά).
Αλλά και η ανακοίνωση για υποχρεωτικό καθαρισμό και αποψίλωση των οικοπέδων που ανήκουν στην κυριότητα των πολιτών στα όρια του Δήμου.
Τονίστηκε επίσης η ετοιμότητα του Δήμου και η ανά πάσα στιγμή συνδρομή προς την Πυροσβεστική, καθώς θα σπεύσει ανθρώπινο δυναμικό με υποστηρικτικό ρόλο κάτω από τις οδηγίες της. Μάλιστα κάθε εβδομάδα αναρτάται κατάσταση ετοιμότητας, που αποτελείται από ένα χειριστή μηχανήματος, ένα οδηγό και δύο εργάτες στην περίπτωση πυρκαγιάς.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας