Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Δήμαρχος Σητείας: Υπάρχει ενδιαφέρον ιδιωτών για το αεροδρόμιο και είναι κάτι θετικό

7-710x434Με θετικό πνεύμα βλέπει ο Δήμαρχος της Σητείας τα όσα γράφονται και ακούγονται τις τελευταίες μέρες σχετική με την παραχώρηση του Δημοτικού Αεροδρομίου, όπως ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι.

Όπως είπε υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ιδιώτες όμως σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει άμεσα με το αεροδρόμιο της Σητείας γιατί τα επιβατικά δεδομένα του αεροδρομίου δεν είναι ακόμα σημαντικά, εξυπηρετώντας περίπου 40.000 επιβάτες το χρόνο.
Σύμφωνα με τον κ. Πατεράκη το σημαντικότερο για τη Σητεία είναι να ακούγεται και να φαίνεται πως η Σητεία διαθέτει ένα λειτουργικό και αξιόπιστο αεροδρόμιο, ικανό να εξυπηρετήσει τις τουριστικές ανάγκες της Κρήτης γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει τις επενδύσεις που έχουν γίνει προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας. Το ότι υπάρχει ενδιαφέρον δείχνει αυτό ακριβώς ανέφερε, ενώ τόνισε επίσης πως οι ιδιώτες-επενδυτές που ενδιαφέρονται έχουν τα μέσα να πιέσουν την κυβέρνηση για την παραιτέρω αξιοποίηση της περιοχής με παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο για παράδειγμα.
Επίσης θετικό για τον κ. Πατεράκη είναι ότι αυτή τη φορά βλέπει μια οργάνωση στις διαδικασίες που ακολουθούνται από πλευράς κυβέρνησης και ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση ο Δήμος της Σητείας ως ιδιοκτήτης των εκτάσεων και το Δημοτικό Συμβούλιο με τις αποφάσεις που θα λάβει θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας