Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Δράσεις Σχολείου 2ης Ευκαιρίας Παράρτημα Σητείας (Video)


Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία, στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας με τίτλο «Η σημασία του Εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Ενημερωνόμαστε, ευαισθητοποιούμαστε και δημιουργούμε τον εθελοντικό χάρτη της πόλης της Σητείας»,
πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 24/05/2016 δύο ακόμη επισκέψεις σε εθελοντικούς φορείς της πόλης, προκειμένου να ενημερωθούμε για τη δράση τους.
Αρχικά, επισκεφτήκαμε το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σητεία, όπου μας υποδέχτηκαν ο πρόεδρος πατήρ Γουλιέλμος μαζί με τις εθελόντριες νοσηλεύτριες και μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μας φιλοξένησαν και μας ενημέρωσαν σχετικά με τη σημασία του εθελοντισμού, τον ρόλο των εθελοντικών ομάδων, την αποστολή τους, τον συντονισμό της αιμοδοσίας που πραγματοποιείται περίπου έξι φορές τον χρόνο στην πόλη μας, την εκπαίδευση των μελών, καθώς και τις δράσεις με τις οποίες συνδράμουν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Στη συνέχεια της βραδιάς, ο πρόεδρος και τα μέλη απάντησαν στις ερωτήσεις των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών του σχολείου μας, ενώ ακολούθησε και κέρασμα.

Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας, όπου η πρόεδρος και ένα μέλος του Συλλόγου μας ενημέρωσαν σχετικά με το έργο τους σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα της πόλης, για τις ανάγκες του συλλόγου, καθώς και για τις οργανωμένες δράσεις του, όπως είναι η στείρωση, ο εμβολιασμός, η προώθηση της δράσης υιοθεσιών αδέσποτων σκύλων σε συμπολίτες μας, καθώς και η σίτιση των αδέσποτων ζώων.

Μετά το πέρας αυτών των συναντήσεων, νιώθουμε όλοι την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τον πρόεδρο και τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Σητείας, όσο και την πρόεδρο και το μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας για τη φιλοξενία τους, την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας, την ενημέρωση, αλλά, κυρίως, για το πολύτιμο έργο το οποίο επιτελούν. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη το δύσκολο έργο τους και πολύ σύντομα να πολλαπλασιαστούν τα μέλη των ομάδων τους.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας

Πηγή : StudioVai

Συνολικες προβολες σελιδας