Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

2ο Σχολείο Ερευνητικής Σπηλαιολογίας στη Σητεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 2ο Σχολείο Ερευνητικής Σπηλαιολογίας, που οργανώνει το Τμήμα Σπηλαιολογίας του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Συλλόγου Σητείας υπό την αιγίδα της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Τα μαθήματα- σεμινάρια ξεκίνησαν τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν τέλη Μαΐου με τις εξετάσεις και την απονομή των πτυχίων στους εκπαιδευόμενους. Πρόκειται για μία από τις δράσεις του -ενός εκ των πλέον δραστήριων- Συλλόγου της περιοχής.
Οι συμμετέχοντες στο 2ο Σχολείο είναι 10.
Το πρόγραμμα σε εβδομαδιαία βάση περιλαμβάνει 10 ώρες θεωρία και το μεγαλύτερο μέρος του πρακτική εκπαίδευση- μεταξύ άλλων γνωριμία με τον εξοπλισμό, ενημέρωση για τους κινδύνους και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται, χρήση κι αντοχή σπηλαιολογικών υλικών, αρχαιολογία και βιολογία σπηλαίων, χαρτογράφηση, αποτύπωση, πρώτες βοήθειες εντός σπηλαίου κι άλλα.
Η πρακτική εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε φυσικά πεδία, όπως τα σπήλαια, αλλά και σε τεχνητά, όπως ένας κατάλληλα διαμορφωμένος για μία προσομοίωση του πεδίου χώρος μετά την Αγιά Φωτιά.
«Οι εκπαιδευόμενοι που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα», εξήγησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και εκπαιδευτής κ. Γιάννης Δασκαλάκης, «θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο Τμήμα Σπηλαιολογίας του Ορειβατικού και να συμμετέχουν φυσικά σε διάφορες εξερευνητικές αποστολές εντός κι εκτός Κρήτης».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας