Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ισιδώρου στον Κάβο Σίδερο Σητείας

Mε τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της περιοχής και προσκυνητών από όλη την Κρήτη, τόσο αφε εσπέρας όσο και ανήμερα της εορτής πανηγύρισε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, μνήμη του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου, ο φερώνυμος Ιερός Ναός εντός της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου στο ακρωτήριο Κάβο Σίδερο, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής Τοπλού.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, χοροστάτησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία και μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα.
Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ´ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Σπυρίδων Ρελάκης και ο Εφημέριος της Ενορίας Σταυροχωρίου π. Αντώνιος Λιανάκης.
Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Λασιθίου Ταξίαρχος κ. Κων/νος Περάκης, ο Διοικητής Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, όλοι οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Ναύτες και το προσωπικό της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκης (αφ εσπέρας) ο Διοικητής του 3ου Κέντρου Ελέγχου Περιοχής (Κ.Ε.Π.) Ζήρου Σμήναρχος (ΕΑ) κ. Νικ. Μιχαλάκης (αφ εσπέρας), ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σητείας κ. Ιω. Σφενδουράκης και πολλοί προσκυνητές από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Κρήτης, αφού εκτός από τους πολυπληθείς ντόπιους πιστούς και τους συγγενείς των υπηρετούντων στη μοναδική Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανατολική Κρήτη μόνο το πρωί της Πέμπτης 4/2 στη μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιοχή του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού κατέφθασαν είκοσι (20) λεωφορεία γεμάτα με προσκυνητές.
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του τιμωμένου αγίου, ο οποίος συνδύασε άριστα την πίστη με την πράξη και την πολυγνωσία του με την υποδειγματική άσκηση, σημειώνοντας ότι ο Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης, όπως όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας, μας έδειξε τον σωστό δρόμο και τον ορθό τρόπο ζωής που πρέπει να ακολουθήσουμε για την αντιμετώπιση των ποικίλων σύγχρονων προβλημάτων και δυσκολιών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πατροπαράδοτη ευσέβεια των προγόνων μας που ανήγειρε και συντήρησε τα Μοναστήρια, τους ναούς και τα διάσπαρτα σε όλη τη Μητροπολιτική μας περιφέρεια εξωκκλήσια, μεταξύ των οποίων και το Μονύδριον του Οσίου Ισιδώρου στο ανατολικότερο σημείο της Κρήτης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας