Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ & ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
 & ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ισχύουσα νοµοθεσία σχετικά µε την «Αναβάθµιση του Εθνικού Συστήµατος Υγείας» (διατάξεις των άρθρων 11 & 12 του Ν.3868 ΦΕΚ Α΄ 129/2010) έχει προχωρήσει στη δηµιουργία Μητρώου Εθελοντών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

Προοπτική της συγκεκριµένης προσπάθειας της 7ης Υ.ΠΕ αποτελεί η διαµόρφωση ενός πρωτοκόλλου οργάνωσης προγραµµάτων δράσης εθελοντών υγείας-κοινωνικής φροντίδας εντός του χώρου των µονάδων ευθύνης της, των νοσοκοµείων και των δοµών αυτών, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, αλλά και εκτός αυτών, σε τοµείς που άπτονται των αρµοδιοτήτων του φορέα, οι οποίοι στηριζόµενοι στην κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, µπορούν να προωθήσουν την ενεργητική παρέµβαση, συµβάλλοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας και των συνανθρώπων µας, προς τις ευάλωτες κοινωνικά άτοµα και οµάδες πληθυσµού.
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ παραµένει ΑΝΟΙΧΤΗ σε κάθε πολίτη, σε όλους τους Νοµούς και διαµερίσµατα της Κρήτης, που επιθυµεί να συµπράξει µε κοινωνικές πράξεις αλληλεγγύης στον τοµέα των εθελοντικών παρεµβάσεων στα νοσοκοµεία και Κ.Υ.
Κρήτης.
Η επιλογή των υποψηφίων και η εγγραφή τους σε τηρούµενο µητρώο πραγµατοποιείται µε κριτήρια:
Την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Τα δηλούµενα προσόντα των υποψηφίων/ενδιαφερόµενων
Τη συνέντευξη των υποψηφίων από αρµόδια επιτροπή επαγγελµατιών υγείας. Οι εθελοντές υγείας και κοινωνικής φροντίδας δεν αµείβονται για τη συµµετοχή τους και δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων.
Οι εθελοντές εκπαιδεύονται βάση επιστηµονικού προγράµµατος και µε ευθύνη της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, ανά Νοµό, από επαγγελµατίες υγείας, µόλις συλλεχθεί ικανοποιητικός αριθµός αιτήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες, στοιχεία επικοινωνίας µε την Επιτροπή Συντονισµού του Προγράµµατος και αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ηλεκτρονική υποβολή της, µπορεί να βρει κάθε ενδιαφερόµενος πολίτης από την ιστοσελίδα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης:
www.hc-crete.gr/Για τον Πολίτη/ Εθελοντισµός, όπου αναλυτικά αναφέρονται και οι Τοµείς δράσης.
Οι πολίτες που δεν µπορούν, ζουν σε αποµακρυσµένες περιοχές ή δεν επιθυµούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά Αίτηση Εθελοντή, µπορούν να απευθύνονται στα πρόσωπα αναφοράς στην Οργανική Μονάδα της Έδρας Άγιος Νικόλαος :
1) Καζαντζάκη Γεωργία τηλέφωνο επικοινωνίας : 2841083337
2) Τσίγκου Μαρία τηλέφωνο επικοινωνίας :2841343172
3) Μανιάτη Αναστασία τηλέφωνο επικοινωνίας: 2841343133

Συνολικες προβολες σελιδας