Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Οργάνωση στη Σητεία του διεθνούς συνεδρίου για τη βενετοκρατούμενη Κρήτη

Οργάνωση στη Σητεία του διεθνούς συνεδρίου για τη βενετοκρατούμενη Κρήτη
Οργανωτικά θέματα για τη διεξαγωγή του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Ο δέκατος έκτος αιώνας στη βενετοκρατούμενη Κρήτη. Ιστορία και Πολιτισμός»
συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου Λασιθίου της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.
Το συνέδριο διοργανώνει η Παγκρήτια Ένωση σε συνεργασία με την Εταιρία Κρητικών Σπουδών- Ίδρυμα Καψωμένου, τους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς της Κρήτης και την αυτοδιοίκηση.
Θα πραγματοποιηθεί 4- 11 Σεπτεμβρίου και αφιερώνεται στη μνήμη Εμμανουήλ Κριαρά και Στυλιανού Αλεξίου. Στόχος του να διερευνήσει και να αναδείξει κορυφαίες στιγμές και μορφές της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού σε μία περίοδο που η διαλεκτική μεταξύ λαών και πολιτισμών της Νότιας Ευρώπης υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη.
Το συνέδριο θα είναι σπονδυλωτό, θα ξεκινήσει από τα Χανιά την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στη Σητεία την Παρασκευή 11. Θα περιλαμβάνει 24 συνεδρίες, 6 σε κάθε νομό, που θα πλαισιώνονται με πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας