Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

«Διαμαρτυρία για τα κενά και τους μεταταχθέντες συναδέλφους μας»


Πλέουμε πλησίστιοι προς τη νέα σχολική  χρονιά και το τοπίο στην εκπαίδευση είναι ζοφερό.    Ασαφής η ενημέρωση από το υπουργείο παιδείας για τον αριθμό των πιστώσεων τακτικού προϋπολογισμού, ενώ οι υπηρεσιακές μεταβολές ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ούτε λόγος πλέον  για μόνιμους διορισμούς, ενώ τα κενά αγγίζουν σε Α/θμια και Β/θμια τα 24000 και μέσω ΕΣΠΑ δε γίνεται να καλυφθούν.

Τα κενά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αιρετού είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Με την ολοκλήρωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , οι οποίες θα βγουν το προσεχές διάστημα, το ισοζύγιο θα βγει  ελλειμματικό για το νομό. 

«Οργανικά κενά ειδικοτήτων και μεταταχθέντες συνάδελφοι»


ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ
Πιθανά κενά πρόταση αιρετού

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΕ 70
78
135
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΠΕ 60
58
80
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕ 71
23
30
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΕ 61
8
10
ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΠΕ 06
12
19
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕ 08
6
14
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕ11

5
13
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΕ 16
4
8
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ 19
6

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ 20
3

ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕ 32
5
5
ΓΑΛΛΙΚΩΝ
0
6
ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ
0
3
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ 19/20
0
15

























Τα οργανικά κενά ειδικοτήτων που προτάθηκαν από τη Διεύθυνση Π.Ε.Ν. Λασιθίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης κάλυπταν τις ανάγκες των σχολείων. Δυστυχώς οι ιδρυθείσες οργανικές θέσεις δεν καλύπτουν τις ανάγκες ούτε κατά το ήμισυ αλλά δεν υπάρχει και καμία απόφαση για την κατανομή τους στο νομό.  Με έκπληξη ακούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης να λέει ότι είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε και να αναφέρει έναν αριθμό κενών πολύ μικρότερο από τον πραγματικό.
Οι μεταταγμένοι  συνάδελφοί μας έχουν μείνει για ακόμα μια χρονιά «έξωθεν του νυμφώνος» αφού ούτε στις υπηρεσιακές μεταβολές μπορούσαν να συμμετέχουν , ούτε απόφαση για την τοποθέτησή τους έχει δοθεί από το υπουργείο . Απαιτούμε να σταματήσει η ομηρία τους και να δοθεί άμεση λύση τοποθετώντας τους σε οργανικές θέσεις.
Ακόμα και σε καιρούς πολιτικής αστάθειας και προεκλογικής περιόδου κάθε ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να λειτουργεί.

Για το Δ.Σ.
  Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

  Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                                                   Σαντιμπαντάκη Ελένη
               

Συνολικες προβολες σελιδας