Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Απάντηση του Δημάρχου Σητείας στη δήλωση των κ. Ν. Πετράκη και Ι. Δρακάκη

Απάντηση του Δημάρχου Σητείας στη δήλωση των κ. Ν. Πετράκη και Ι. ΔρακάκηΜου προξένησε αλγεινή εντύπωση το ύφος της δήλωσης των κ.κ. Πετράκη Ν. και Δρακάκη Ι. μετά την ομόφωνη απόφαση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ο.Α.Σ., με την οποία ορίστηκε το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού.

Και οι δύο χρημάτισαν δήμαρχοι και διαχειριστές των υποθέσεων του Ο.Α.Σ. επί μακρόν και γι' αυτό ίσως λησμόνησαν ότι η δημοτική περιουσία, όπως και ο Ο.Α.Σ., ανήκει στους δημότες και όχι στους ιδίους. Ως εκ τούτου, όφειλαν να σεβαστούν τις αποφάσεις των Σητειακών πολιτών, όπως αυτές εκφράζονται από τη Δημοτική Αρχή που τους εκπροσωπεί και να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της ανανέωσης και αλλαγής προσώπων και χάραξης μίας νέας σύγχρονης στρατηγικής στον Ο.Α.Σ., κατά το πρόσταγμα των καιρών.
Το μήνυμα είναι ένα και απλό, το παλαιό έπρεπε να δώσει τη θέση του στο νέο.
Θα περιμέναμε από τον κ. Πετράκη και κ. Δρακάκη να ομονοήσουν και να σταθούν μαζί με τους άλλους Στειακούς στο πλευρό του Δημάρχου, ώστε να γίνει περισσότερο αποδοτική η λειτουργία του Ο.Α.Σ., ιδιαίτερα τώρα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η τοπική κοινωνία.
Αντ'αυτού οι εν λόγω κύριοι επέλεξαν να μιλούν απαξιωτικά για τα θεσμικά όργανα του Δήμου, να χαρακτηρίζουν τον Δήμαρχο ανεπαρκή, να τον εγκαλούν ότι συνωμοτεί για την ηθική υπονόμευση του Οργανισμού, του οποίου ορίστηκε πρόεδρος και άλλα γλαφυρά, τα οποία κάθε άλλο παρά τιμούν τους ιδίους και σε κάθε περίπτωση δε συντελούν στην πρόοδο του τόπου για τον οποίον κόπτονται.
Για τη στάση τους αυτή, η οποία γεννά απορίες και ερωτηματικά και την οποία κρίνω επιεικώς απαράδεκτη, τους αφήνω στην κρίση του Σητειακού λαού.
Δεν πρόκειται να αναλωθώ σε μία ανούσια, προσωπική αντιδικία μαζί τους, ιδιαίτερα ετούτες τις ώρες, καθώς είναι στιγμές ευθύνης και όχι στείρας αντιπαράθεσης για το θεαθήναι.
ΣΗΤΕΙΑ, 7/8/2015
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Πηγη : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας