Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Άρνηση για τα αιολικά της ΤΕΡΝΑ στη Σητεία

Άρνηση για τα αιολικά της ΤΕΡΝΑ στη Σητεία
Συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σητείας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρώτο από τα αρκετά θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν η γνωμοδότηση για το Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 855MW και των συνοδών έργων στη νήσο Κρήτη, Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου της «Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ».
Το θέμα έχει συζητηθεί στο παρελθόν και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως, όπως εξήγησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης, ζητήθηκε από ένα δεύτερο τμήμα της Περιφέρειας γνωμοδότηση, οπότε και ετέθη στη συνεδρίαση της Επιτροπής.
Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους η γνωμοδότηση ήταν αρνητική και χθες ο κ. Λεβεντέρης σημείωσε ότι «το έργο προβλέπει την κατασκευή 25 αιολικών πάρκων με συνολικά 285 ανεμογεννήτριες σε όλη την Κρήτη. Εξ αυτών τα 8 αιολικά πάρκα -το 1/3 με 56 ανεμογεννήτριες χωροθετούνται στο Δήμο Σητείας. Επίσης τρεις από τους εννέα νέους Υ/Σ 20/150 KV και ένας από τους δύο Σταθμούς Μετατροπής HVDC θα κατασκευαστούν στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Σητείας.
Θα υπάρξει ένα υποβρύχιο καλώδιο που θα ξεκινάει από την περιοχή Σπιτιανά της Τ.Κ. Χαμεζίου, θα κατευθύνεται προς την Κορακιά Ρεθύμνου κι από 'κει με άλλο υποβρύχιο καλώδιο θα γίνεται η μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος προς την Ηπειρωτική Ελλάδα».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας