Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική στη Σητεία

Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική στη Σητεία Στα ίδια περίπου επίπεδα -με μία μικρή μείωση σε σύγκριση με τα περυσινά -κινείται η φετινή σαιζόν στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου ως προς τα συμβάντα. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας για να τα αντιμετωπίσει εμφανίζει μέχρι στιγμής έντονη κινητικότητα και συνεχή δράση.

«Φέτος», σημείωσε ο Προϊστάμενος του Κλιμακίου κ. Παύλος Καπετανάκης, «υπάρχει μία μικρή μείωση στα περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς, όμως αντίθετα παρατηρείται αύξηση τροχαίων και παροχής βοήθειας».
Πάντως απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού ο κίνδυνος να εκδηλωθεί μία πυρκαγιά ανά πάσα στιγμή είναι πολύ μεγάλος, ενώ -όπως έχει διαπιστωθεί- ως τώρα πολλά περιστατικά έχουν εκδηλωθεί λόγω αμέλειας.
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή. Οι ανησυχίες των ιθυνόντων είναι μεγαλύτερες για το διάστημα μετά τις 15 Αυγούστου. Όπως εξηγεί ο κ. Καπετανάκης, «η παρατεταμένη ξηρασία έχει επηρεάσει τη βλάστηση και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την έναρξη μίας πυρκαγιάς. Οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας