Την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών, ζητεί με επιστολή του ο αντιδήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Κωστής Σιγανός, με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή εξαιτίας τν κλειστών τραπεζών.

Όπως τονίζει ο κ. Σιγανός:
"Στις δύσκολες αυτές ώρες που διανύουμε ως χώρα ο ελληνικός λαός απερίσπαστος και με «νηφαλιότητα» καλείται να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμα της συμμετοχής του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου είναι ένας ορεινός δήμος (με υψόμετρο που κυμαίνεται από 800 έως 2148 μέτρα) και με δυσκολία πρόσβασης στα αστικά κέντρα (Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο κ.α.) που απέχουν 55 και  50 χιλιόμετρα αντίστοιχα.
Ο μέσος όρος ηλικίας υπερβαίνει τα 57 έτη, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την μετάβαση στα αστικά κέντρα. Επίσης ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου επλήγη από θεομηνίες με αποτέλεσμα την κήρυξη του σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σύμφωνα με απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
Στην περιοχή μας υπάρχει τραπεζικό κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς,  Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Παγκρήτιας Συνεταιριστικής τράπεζας τα οποία δεν λειτούργησαν ούτε και σήμερα με αποτέλεσμα οι δημότες να αδυνατούν να προμηθευτούν φαρμακευτικά σκευάσματα.
Δεδομένων όλων των παραπάνω ανησυχούμε ιδιαίτερα τόσο για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος (δυσκολία στις μετακινήσεις) όσο και για το αποτέλεσμα της μη χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων λόγω αδυναμίας τραπεζικών συναλλαγών στη περιοχή μας.
Παρακαλώ θερμά όπως δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου να έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα ισότιμη με όλους τους πολίτες της χώρας μας.
Ευχαριστώ θερμά και παρακαλώ για δικές σας ενέργειες".

Πηγή : Nέα Κρήτη