Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες της Κρήτης (video)

Βυθισμένοι στην απόγνωση οι επιχειρηματίες της Κρήτης που αναμένοντας λευκό καπνό από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές,
μετρούν τις βαθιές πληγές από την παρατεταμένη περίοδο αστάθειας όπως λένε, που έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα στην αγορά και του Ηρακλείου, που αργοπεθαίνει.
Διαστάσεις απόλυτης καταστροφής λαμβάνουν την ίδια ώρα τα σενάρια περί νέων μέτρων και αύξησης του ΦΠΑ. Για μαζικά λουκέτα και κατάρρευση της τοπική οικονομίας κάνουν λόγο οι επιχειρηματίες, που μάλλον αρνούνται να δεχθούν ότι επιχειρήσεις χρόνων θα καταρρεύσουν από τη μια στιγμή στην άλλη, στο βωμό μιας σειράς μέτρων που θα εξοντώνουν στην κυριολεξία τους μικρομεσαίους.

Φόβους για μαζικές απολύσεις που θα εκτοξεύσουν τα ήδη αυξημένα σε σχέση με πέρυσι ποσοστά της ανεργίας εκφράζει και το Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου, εξηγώντας ότι ίσως από τα πρώτα μέτρα που θα λάβουν οι επιχειρηματίες εφόσον η φορολογία επιδεινωθεί, θα είναι ο αποδεκατισμός του προσωπικού.
Η κ. Βικτωρία Βορεάδη που ήταν άνεργη επί δύο χρόνια και σε ηλικία δύσκολη να βρει και πάλι εργασία, κατάφερε μέσω προγράμματος επιχειρηματικότητας να ξεκινήσει με τον επίσης άνεργο σύζυγο της μια επιχείρηση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Σήμερα λέει ότι η επιχορήγηση της έδωσε τη δυνατότητα να το πράξει, κανείς όμως δε γνωρίζει τι θα γίνει μόλις το πρόγραμμα ολοκληρωθεί.
Ράνια Μωραΐτη

Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας