Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Υγεία στο νομό Λασιθίου

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Υγεία στο νομό Λασιθίου«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, Κώστας Νικολαράκης, παρεμβαίνοντας στο θέμα της δημόσιας υγείας στο νομό και υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος έχει τονίσει το Μάρτιο στη σύσκεψη
για την υγεία, πως «αν η υγεία στην Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, στο Λασίθι έχει καταρρεύσει», κάτι που αποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός, Ανδρέας Ξανθός.
Ο κ. Νικολαράκης σημειώνει πως δε νοείται νοσοκομείο χωρίς πλήρη στελέχωση και υποδειγματική λειτουργία Παθολογικής κλινικής. Το ίδιο ισχύει για την Καρδιολογική και Παιδιατρική Κλινική. Νοσοκομεία όπου οι βασικές ειδικότητες Παθολογική, Χειρουργική, Παιδιατρική και Καρδιολογική και τα απαραίτητα εργαστήρια που τις υποστηρίζουν δεν λειτουργούν θα έπρεπε δια νόμου, αυτόματα, να αλλάζουν όνομα και να ονομάζονται Κέντρα Υγείας, αλλιώς χάνουν το περιεχόμενο τους. Χρησιμοποιεί δε μια χαρακτηριστική εικόνα για να περιγράψει το παράλογο που βιώνουμε στο Λασίθι. Λέει, δηλαδή, πως αν κάποιος ξένος, από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ή άλλη χώρα του κόσμου, παρακολουθήσει την διαμαρτυρία των Ιεραπετριτών τη Δευτέρα στην 7η ΥΠΕ, δεν θα κατανοήσει το αίτημα. Διότι είναι αδιανόητο στις μέρες μας και σε οποιαδήποτε χώρα να διεκδικείται το αυτονόητο, όπως είναι η λειτουργία Παθολογικής Κλινικής σε νοσοκομείο. «Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια διαμαρτυρία σήμερα; Αν μιλούσαμε για κλινική εγκαυμάτων ή κάτι εξειδικευμένο, θα μπορούσε να είναι κατανοητό, αλλά αυτό δεν έχει νόημα», σημειώνει.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολη

Συνολικες προβολες σελιδας