Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ξεκινά στη Σητεία την Παρασκευή το διεθνές συνέδριο για την Κρητική Διατροφή

Ξεκινά στη Σητεία την Παρασκευή το διεθνές συνέδριο για την Κρητική Διατροφή
Την ερχόμενη Παρασκευή θα ξεκινήσουν στη Σητεία οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Ερευνών και Μελετών Κρητικού Πολιτισμού Σητείας με θέμα «Η Ιστορική-Πολιτιστική Διάσταση της Κρητικής Διατροφής».
Σχετική συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα προς τον κόσμο να παρακολουθήσει το σημαντικό συνέδριο.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Σητείας με την επιστημονική υποστήριξη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης-Παράρτημα Σητείας και σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας και την εταιρία συμβούλων ΕΤΑΜ ΑΕ.
Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα τρία που θα λάβουν χώρα στη Σητεία συνέδρια, ενταγμένα στο έργο της ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή Ξεροκαμάρες και της ανάδειξης των πολιτιστικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου. Το σύνολο της χρηματοδότησης των διεθνών συνεδρίων, όπως ανέφερε ο κ. Πατεράκης, είναι 150.000 ευρώ και η διαδικασία ανάθεσης έγινε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.
Η πρώτη συνεδρία θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, θα ολοκληρωθεί στις 21.45 και η δεύτερη συνεδρία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί στις 3 το μεσημέρι.
«Το συνέδριο είναι στην κατεύθυνση της ανάδειξης της μεγάλης αξίας της κρητικής διατροφής, της σύνδεσης της με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας και τελικά της σύνδεσης με την οικονομική ανάπτυξη και τον τουρισμό της περιοχής.
Μέσα από τις ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν, θα εξεταστεί το ιστορικό κομμάτι της διατροφής με ξεκίνημα από τη μινωική εποχή και τη σύνδεση με τον πολιτισμό μέχρι και το σήμερα με την παραγωγή μεγάλης αξίας διατροφικών προϊόντων της περιοχής και πώς αυτά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια και σαν ένα βασικό εργαλείο στις εξαγωγές μας, αλλά και στον τουρισμό» δήλωσε ο κ. Πατεράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας