Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Μήνυμα Πλακιωτάκη στο Συνέδριο Κρητικής Διατροφής

Μήνυμα Πλακιωτάκη στο Συνέδριο Κρητικής Διατροφής Ο βουλευτής Λασιθίου κ. Ι. Πλακιωτάκης έστειλε το ακόλουθο μήνυμα για το συνέδριο της Κρητικής Διατροφής:
Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραστώ στο Συνέδριο που διεξάγεται στην Σητεία,
την πόλη μας, με θέμα την ιστορική και πολιτιστική διάσταση της Κρητικής Διατροφής. Δυστυχώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Αθήνα δε μου επιτρέπουν να είμαι απόψε κοντά σας όπως επιθυμώ.
Στον τόπο μας λέμε μαντινάδες για να εκφράσουμε τις αλήθειες της ζωής μας και μία από αυτές λέει πως, «...η Κρήτη πάντα διαφορά έχει απ' τους άλλους τόπους γιατί έχει ευαίσθητη καρδιά και δημιουργικούς ανθρώπους».
Με αυτές τις απλές λέξεις θέλω να τονίσω το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Κρητική Διατροφή μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό εργαλείο εκφράζοντας τον μοναδικό διαχρονικό τρόπο ζωής των προγόνων μας. Οφείλουμε όλοι να ξαναθυμηθούμε τις ρίζες μας και να ξαναανακαλύψουμε τα μυστικά της μακροβιότητάς τους. Βασικό μυστικό είναι ο υγιεινός τρόπος διατροφής που έχει καταξιωθεί ως φιλοσοφία που οφείλουμε να προστατεύσουμε, να υιοθετήσουμε και να προωθήσουμε.
Και τι καλύτερο από το να τον διαφημίσουμε!
Κυρίως όμως να στηρίξουμε την οικονομία του τόπου μας μέσα από την επιλογή των ντόπιων αγροτικών προϊόντων που συμπληρώνουν ήδη διατροφικά τα γεύματα όλου του κόσμου αναγνωρίζοντας έτσι, την μοναδική ποιότητα, την ποικιλία και τον πλούτο της Κρητικής διατροφής. Η εξέλιξη του διατροφικού μας Πολιτισμού έχει τις ρίζες του στην εποχή των Μινωιτών, οι οποίοι με σεβασμό και αρμονία καλλιέργησαν την εύφορη Κρητική Γη, ανέπτυξαν και μας κληροδότησαν τα μοναδικά αγαθά της.
Εκδηλώσεις σαν τη σημερινή για την Κρητική Διατροφή, αποτελούν ισχυρό μέσο στήριξης του Τουρισμού μας και εναλλακτική επιλογή γνωριμίας με την Παράδοση του τόπου μας. Είμαι βέβαιος ότι, παρά την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε, αυτός ο θεσμός θ' αντέξει στο χρόνο και τις προκλήσεις γιατί αποτελεί γέννημα ισχυρής θέλησης, επίμονης δουλειάς και αναπτυξιακού χαρακτήρα. Η δική σας συμβολή και θέρμη θα αποτελέσει εγγύηση στην συνέχισή του.
Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του Συνεδρίου. Σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία σας θα βρίσκομαι δίπλα σας με όλες μου τις δυνάμεις για αυτόν τον σκοπό. Σας ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκλησή σας ενώ ευελπιστώ να είμαι παρών στην επόμενη εκδήλωσή σας.»

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας