Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Στίβος: Ντεμπούτο στα Χανιά για την Μπελιμπασάκη

Στίβος: Ντεμπούτο στα Χανιά για την ΜπελιμπασάκηΣτο μίτινγκ «Χανιά 2015» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιουνίου στα Χανιά θα κάνει το εφετινό ντεμπούτο της η Μαρία Μπελιμπασάκη, η οποία θα μετάσχει τόσο στα 100, όσο και στα 200 μέτρα.


Η κορυφαία αθλήτρια 200μ. των τελευταίων ετών θέλει να ξεκινήσει δυνατά τη σεζόν, κάτι που σημαίνει πως στο ντεμπούτο της θα επιδιώξει να ξεμπερδέψει με το όριο συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου. Τα 200μ είναι -και θα είνα
ι- ο βασικός στόχος της, ωστόσο η ίδια περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσία της και στα 100 μέτρα.

«Είμαι πολύ καλά. Χρειάστηκε να μείνω πίσω στους αγώνες, καθώς είχα μια ενόχληση στη μέση. Στόχος για μένα είναι στα Χανιά να κάνω το όριο για το Πεκίνο στα 200 μέτρα. Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως μπορώ να τρέξω πολύ γρήγορα και στα 100 μέτρα. Ωστόσο δεν μπορώ να πω αν θα είμαι σε θέση να κυνηγήσω μια επίδοση κάτω από το 11.33, που είναι το όριο» είπε.

Η Μπελιμπασάκη αποτελεί μια από τις σταθερές αθλήτριες των τελευταίων ετών, με συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Πριν από το Πεκίνο η αθλήτρια του Μιχάλη Γονιωτάκη θα πάρει μέρος και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το οποίο θα γίνει στο Ηράκλειο (20-21/6). «Θα γυρίσω για λίγες ημέρες στην Αθήνα κι έπειτα θα κατέβω στην Κρήτη για το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας μου, πριν από τη διοργάνωση του Ηρακλείου» συμπλήρωσε η Μπελιμπασάκη, η οποία έχει καταγωγή από τη Σητεία.

Στα «Χανιά 2015» θα κάνει το ντεμπούτο της στη σεζόν και η Ανδριάνα Φέρρα στα 200 μέτρα, η οποία επίσης έχει ως στόχο το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (23.20). Η Μπελιμπασάκη έχει ρεκόρ στα 200μ 23.12 από την περσινή σεζόν, επίδοση που της έδωσε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ταλίν, ενώ η Φέρρα 23.28 από τα περσινά «Βενιζέλεια».

Πηγή : Zougla.gr

Συνολικες προβολες σελιδας