Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Αστακό... του ΝΑΤΟ θέλει την Κρήτη ο Π. Καμμένος


Σε αστακό του ΝΑΤΟ θέλει να μετατρέψει την Κρήτη ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. Στη Σύνοδο των Υπουργών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες κατέθεσε πρόταση για τη λειτουργία στο νησί ενός μίνι Νατοϊκού στρατηγείου.

Στο επίκεντρο του στρατιωτικού ενδιαφέροντος του ΝΑΤΟ βρέθηκε για μια ακόμα φορά σήμερα η Κρήτη, καθώς στην υπουργική της συμμαχίας στις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπέβαλε πρόταση για την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου στην Κρήτη πρόταση που συγκράτησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg.
Η πρόταση Καμμένου σχετίζεται άμεσα με τις Νατοϊκές εγκαταστάσεις της Σούδας, που σήμερα εξυπηρετούν τη συμμαχία και αν υλοποιηθεί δημιουργεί επί της ουσίας μια νέα βάση, μέσα στις βάσεις που υπάρχουν στο νησί.
Η μονάδα εκτός από τον επιτελικό της ρόλο θα ενισχύεται από πλωτά και εναέρια μέσα και θα λειτουργεί παράλληλα με τα στρατηγεία της συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τους αξιωματούχους της συμμαχίας για την πρότασή του να μεταφερθεί στην Κάρπαθο μέρος της αεροπορικής ευκολίας των ΗΠΑ από τη Σούδα.
Αντώνης Νομικός

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας