Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Θα προχωρήσει το Σχέδιο Πόλης στη Σητεία

σε το δημοτικό συμβούλιο για το σχέδιο πόλης του Κολονέλου.
Θα προχωρήσει το Σχέδιο Πόλης στη Σητεία
«Η πολεοδόμηση στην περιοχή», όπως είπε, «ξεκίνησε το 1985 και μέχρι τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί. Πριν δύο χρόνια η διαδικασία είχε φτάσει στο στάδιο της έγκρισης Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του ρυμοτομικού της περιοχής,
όμως το ΣτΕ επέστρεψε το Π/Δ θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι παρέμβασης στο ρέμα του Κολονέλου, στις παρόχθιες ιδιοκτησίες. Κατόπιν συζητήσεων, διαπραγματεύσεων αποφασίστηκε να γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα προτεινόμενα έργα στη συγκεκριμένη περιοχή. Η ανάθεση της μελέτης εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου προκειμένου να προχωρήσει η επανεκκίνηση της διαδικασίας.
Όμως αν παραμείνει στο υπουργείο η παρακολούθηση της υλοποίησης του πολεοδομικού σχεδιασμού στην περιοχή, θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση διότι τα υπουργεία είναι γενικά δυσκίνητα, δεν έχουν υπαλλήλους και δεν προχωράνε τα πολεοδομικά σχέδια με τον ρυθμό που πρέπει.
Κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία και τους αρμόδιους ζητήσαμε να μας δοθεί ο φάκελος του σχεδίου πόλης, να κάνουμε μία προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο και να αναλάβει από 'δω κι έπειτα ο Δήμος την παρακολούθηση δεδομένου ότι ο νόμος δίνει την δυνατότητα να επιβλέπει την υλοποίηση του σχεδίου πόλης. Είμαστε στη φάση σύνταξης του κειμένου της προγραμματικής σύμβασης, το οποίο θα έρθει και στο Δ.Σ. Εξασφαλίσαμε επίσης τη χρηματοδότηση -υπήρξε η δέσμευση της συμβούλου του κ. Τσιρώνη- της υλοποίησης κάποιων τοπογραφικών μελετών που είναι απαραίτητες για την επικαιροποίηση του σχεδίου πόλης στο Κολονέλο».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας