Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ευαισθητοποίηση στη Σητεία για την προσφορά μυελού των οστών

Ευαισθητοποίηση στη Σητεία για την προσφορά μυελού των οστών
Στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού το Σαββάτο πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Εθελοντές δότες μυελού των οστών».
Οι εργασίες φιλοξενήθηκαν στο «Πολύκεντρο», την ημερίδα διοργάνωσε ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» υπό την αιγίδα του Δήμου Σητείας. Την παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες και μάλιστα πολλοί έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών για την τράπεζα εθελοντών «Όραμα Ελπίδας». Οι εγγραφές συνεχίστηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα.
Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, την σημασία της εθελοντικής προσφοράς καθώς και τις προοπτικές του εθελοντισμού.
Ο διευθυντής της μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», επιστημονικός υπεύθυνος Τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού οστών «Όραμα Ελπίδας», αιματολόγος κ. Στέλιος Γραφάκος ανέφερε ότι «σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας της Σητείας για τη σημασία της δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων για ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών. Η σπουδαιότητα της ενέργειας αυτής είναι μεγάλη. Είναι μία απλή πράξη που μπορεί να σώσει τη ζωή συνανθρώπων μας.
Ένας από τους εισηγητές, ο Διευθυντής του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης, εστίασε στη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσπάθειας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας