Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ανάγκη προστασίας από τον ήλιο, ενημέρωση παιδιών, γονιών και δασκάλων

Ανάγκη προστασίας από τον ήλιο, ενημέρωση παιδιών, γονιών και δασκάλων
Για την ηλιοπροστασία μίλησε η γιατρός, παθολογοανατόμος, με εξειδίκευση στον τομέα των μελαγχρωστικών αλλοιώσεων (σπίλων και μελανωμάτων) κ. Κωνσταντίνα Τσίβου- Φραγκιά στο «Πολύκεντρο» Σητείας.

Την ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Ο Μύσων», οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Σητείας και η Σχολική Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας Λασιθίου. Η δράση αποσκοπούσε στην ενημέρωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων κι έτσι συνεχίστηκε και το πρωί της Πέμπτης. Στον ίδιο χώρο η κ. Τσίβου μίλησε στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, η ενημέρωση έγινε ανά ομάδες, αρχικά στα παιδιά της Α΄ και Β΄, ακολούθως στα παιδιά της Γ΄ και Δ΄ και μετά στα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ Τάξης για το θέμα της ηλιοπροστασίας. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τους κανόνες ηλιοπροστασίας με έναν παιγνιώδη τρόπο και με ένα πρωτότυπο υλικό -με πλαστελίνη- ώστε να είναι εύληπτο και ξεκάθαρο για τα παιδιά.
«Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η προφύλαξη όλων και ιδιαίτερα του παιδικού και εφηβικού δέρματος. Αυτό γίνεται με την αλλαγή μόδας. Η παλιά μόδα ήθελε μαυρισμένο δέρμα, κάτι που είναι ωραίο, αλλά με κάθε κόστος. Αυτό πρέπει να αλλάξει γιατί διεθνώς τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι το μελάνωμα, η σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος, αυξάνει όσο περνάνε τα χρόνια σε άτομα κάτω των 35 ετών και μάλιστα γυναίκες.
Συζητιέται ότι πιθανώς να φταίει η υπέρμετρη και αλόγιστη έκθεση των γυναικών στον ήλιο στο πλαίσιο του να μαυρίσουν όσο μπορούν περισσότερο», δήλωσε η κ. Τσίβου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας