Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Συζήτηση για το Χωροταξικό Σχέδιο στη συνάντηση Πλακιωτάκη - Πατεράκη

Συζήτηση για το Χωροταξικό Σχέδιο στη συνάντηση  Πλακιωτάκη - Πατεράκη
Με τον Δήμαρχο Σητείας Θοδωρή Πατεράκη συναντήθηκε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης. Η συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες στο γραφείο του Δημάρχου επικεντρώθηκε στο χωροταξικό Κρήτης,
δεδομένου, όπως ανέφεραν, ότι πρόκειται για ένα μείζον θέμα, το οποίο θα επηρεάσει καθοριστικά το μέλλον και της περιοχής της Σητείας.
Η συνάντηση, όπως ανέφερε ο κ. Πατεράκης, αποτέλεσε συνέχεια των συνομιλιών που ξεκίνησαν την Πέμπτη με την επίσκεψη των κ. Πλακιωτάκη και Αυγενάκη στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή και συγκεκριμένα το τμήμα Αυχήν Αγκαθιάς- Χαμέζι και τον νέο αεροσταθμό Σητείας.
Στη διάρκεια της συνάντησης της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Σητείας ενημέρωσε σχετικά με θέματα, που -όπως σημείωσε- αν περάσουν όπως προβλέπονται από το χωροταξικό, δεν θα δημιουργήσουν τις συνθήκες και προοπτικές ανάπτυξης που σχεδιάζονται για την περιοχή της Σητείας. Θέματα που έχουν να κάνουν με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής «με βάση τη λογική που θέλει η μελετήτρια να περάσει, θα πρέπει να ξεφύγουμε από την κατάσταση, η οποία υπάρχει αυτή την στιγμή στο ειδικό χωροταξικό τουρισμού και η οποία μας βρίσκει σύμφωνους και να πάμε σε μία κατάταξη η οποία δίνει μειωμένες δυνατότητες και περιθώρια ανάπτυξης τον τουρισμό», τόνισε.
Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τα έργα εγγείων βελτιώσεων που πρέπει να αποτυπωθούν με ακρίβεια στο κείμενο καθώς και θέματα που αφορούν τις υποδομές και την κεφαλαιοποίηση των δύο μεγάλων έργων της περιοχής, το αεροδρόμιο και το λιμάνι.
Ο κ. Πλακιωτάκης συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να αποτυπωθεί ξεκάθαρα και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. «Το ειδικό χωροταξικό προβλέπει ότι η περιοχή της Σητείας είναι αναπτυσσόμενη, άρα πρέπει η πολιτεία να φροντίσει την ύπαρξη των αναγκαίων υποδομών. Το Γενικό Χωροταξικό θα πρέπει να συμβαδίζει με το ειδικό χωροταξικό».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας