Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Τα εξεταστικά κέντρα στο νομό Λασιθίου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Τα εξεταστικά κέντρα στο νομό Λασιθίου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανέτοιμη είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου προκειμένου να διεξάγει χωρίς προβλήματα τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, στις οποίες θα υποβληθούν οι απόφοιτοι των Λυκείων, διεκδικώντας την εισαγωγή τους στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, είναι: Τζερμιάδων, Νεαπόλεως, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Μακρύ Γιαλού, Σητείας, χωριστά για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.
Έχει γίνει ο έλεγχος του έντυπου υλικού το οποίο θα χρησιμοποιήσουν οι εξεταζόμενοι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Δοκιμάστηκαν αμέσως μετά το Πάσχα τα ηλεκτρονικά μηχανήματα με τα οποία θα παραληφθούν τα θέματα των εξετάσεων καθώς και οι εναλλακτικοί τρόποι λήψης των θεμάτων σε περίπτωση εμπλοκής των βασικών μηχανημάτων.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ι. Σταμέλος ως επόπτης των πανελληνίων εξετάσεων σε επίπεδο νομού επισκέφθηκε Ιεράπετρα και Σητεία, ενημέρωσε τις εξεταστικές επιτροπές και αντίστοιχη ενημέρωση έγινε στην εξεταστική επιτροπή των Τζερμιάδων, που κλήθηκε στον Άγιο Νικόλαο. Επίσης ο διευθυντής κάλεσε τους εκπροσώπους του εξεταστικού κέντρου των Φυσικώς Αδυνάτων υποψηφίων (που θα εξεταστούν προφορικά) μαζί με τους εκπροσώπους του ΚΔΑΥ, στους οποίους τόνισε την ανάγκη τήρησης αυστηρώς της προβλεπόμενης εξεταστικής διαδικασίας.
Τέλος, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της γενικότερης προετοιμασίας και εξασφάλισης των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, έχει προβλεφθεί η παρουσία ιατρού σε κάθε εξεταστικό κέντρο, έχει ενημερωθεί το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία. Επίσης ενημερώθηκαν ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ να φροντίσουν την ομαλή λειτουργία των δικτύων τους και οι δημοτικές Υπηρεσίες για να μην εκτελούν εργασίες κοντά στα εξεταστικά κέντρα.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας