Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Φυσιολογική η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας

Φυσιολογική η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας
Καθησυχαστικός ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας
μιλώντας χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ για τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στις θαλάσσιες περιοχές μεταξύ Σητείας και Κάσου και στα νότια του Νομού Λασιθίου.
Συγκεκριμένα νωρίς χθες το πρωί σημειώθηκαν δύο νέες, ισχυρές σεισμικές δονήσεις νότια της Ιεράπετρας.
Ο πρώτος σεισμός εντάσεως 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.49 π.μ., σε απόσταση 50 χλμ. νότια- νοτιοανατολικά του Τυμπακίου και είχε εστιακό βάθος 18 χλμ.
Λίγα λεπτά αργότερα, στις 7.17 π.μ., σημειώθηκε δόνηση 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 102 χλμ. νότια- νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας εστιακού βάθους 10 χλμ.

«Είναι καλό»
λεκας«Δραστηριοποιείται μια ζώνη κάτω από την Ιεράπετρα. Η ζώνη αυτή βρίσκεται μακριά, στον υποθαλάσσιο χώρο και δε μας πειράζει ακόμη κι αν κάνει και μεγαλύτερους από τους δύο, σημερινούς σεισμούς, αλλά εγώ προσωπικά, δεν βλέπω ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Η διάρκεια των επαναλαμβανόμενων, αυτών σεισμών είναι καλό που συμβαίνει. Οφείλεται σε μια συνεχή διαδικασία της πρόσκρουσης των δύο πλακών, της Ευρώπης πάνω στην Αφρική. Όλο αυτό εντάσσεται στα "φυσιολογικά" πλαίσια, δεν είναι κάτι έξω από το αναμενόμενο. Πιστεύω ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή θα συνεχιστεί κάμποσες μέρες ακόμη, με μικρά μεγέθη όμως. Δεν πρέπει να ανησυχείτε...», δήλωσε χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Λέκκας.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας