Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Επισκέψεις περιβαλλοντικών ομάδων σχολείων και ορειβατικών συλλόγων στο Φυσικό Πάρκο Σητείας

Επισκέψεις περιβαλλοντικών ομάδων σχολείων και ορειβατικών συλλόγων στο Φυσικό Πάρκο Σητείας

Την Παρασκευή 15 Μαΐου, ομάδα μαθητών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας επισκέφτηκαν το Κέντρο Ενημέρωσης και Φιλοξενίας του Φυσικού Πάρκου Σητείας στο Καρύδι, στα πλαίσια υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πεύκα και Φρύγανα μαζί», που έχει σχεδιάσει το ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης.

SDC11382
SDC11397
Εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν την δυνατότητα, μέσα από τις ειδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί από Μουσιοπαιδαγωγούς, για το Πάρκο, να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον και την γνώση των οικοσυστημάτων μέσα από βιωματικές δράσεις. Επίσης τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα σπήλαια της περιοχής και επισκέφτηκαν το σπήλαιο του κάτω Περιστερά. Στην συνέχεια ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες δημιουργίας Γεωπάρκου στην περιοχή και παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ για το Φυσικό Πάρκο Σητείας.
Το Σάββατο και την Κυριακή 16-17 Μαΐου ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Σητείας, για μια ακόμα φορά επισκέφτηκε το Καρύδι , αυτή τη φορά για την πρακτική εξάσκηση σε σεμινάρια σπηλαιολογίας β' επιπέδου
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε για μια ακόμα φορά, ότι όλες οι υποδομές του Πάρκου είναι διαθέσιμες για όποιο ενδιαφέρεται να επισκεφτεί την περιοχή και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλων των σχολείων.
Οι συχνές επισκέψεις ορειβατικών, σπηλαιολογικών ομάδων και σχολείων στο Φυσικό Πάρκο της Σητείας, αποδεικνύει πως η λειτουργία του και η ένταξη του στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Γεωπάρκων, θα συμβάλει στην ανάδειξη, της σπάνιας βιοποικιλότητας και γεωλογικής κληρονομιάς της Σητείας και στην ανάπτυξη όλων των διαστάσεων του τουρισμού.
Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
Αντιδήμαρχος Σητείας
Λεωνίδας Τερζής

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας