Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Oμιλία του Κ. Δερμιτζάκη για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων (VIDEO)

Oμιλία του Κ. Δερμιτζάκη για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων (VIDEO)Ομιλία του Κωστή Δερμιτζάκη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών με θέμα :«Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος»



ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ : Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ειλικρινά χρειάζεται απίστευτο πολιτικό θράσος, να ισχυρίζονται αυτοί που οδήγησαν ένα λαό, στην ανθρωπιστική κρίση και στην απελπισία, να μέμφονται κα ι να κατηγορούν μια κυβέρνηση τριών μηνών, που παρέλαβε μια κατεστραμμένη χώρα, ότι ευθύνεται για τα οικονομικά αδιέξοδα που δημιούργησαν, προκειμένου να παραδώσουν μια χώρα με σφιγμένη τη θηλιά στο λαιμό της. Ενώ στην πραγματικότητα, αυτό που μας κατηγορείται είναι ένας και μοναδικός λόγος, ότι αντιστεκόμαστε, ότι δεν υποκύπτουμε, ότι έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές τις οποίες δεν τις περνάμε, ότι δεν είμαστε το ίδιο με σας. Με σας που είσαστε πάντα πρόθυμοι, και υπάκουοι μαθητές.
Μας κατηγορείται στην ουσία, ότι σεβόμαστε την λαϊκή εντολή, μια εντολή την οποία εμείς δεν θα προδώσουμε ποτέ. Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, είναι γεγονός ότι η πατρίδα μας περνά από τις πλέον δύσκολες καμπές, στην νεότερη ιστορία της. Οι καταστροφικές πολιτικές, η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, οι πολιτικές της υποταγής, που ακολούθησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οδήγησαν σε οικονομική εξαθλίωση το λαό και στα οικονομικά αδιέξοδα. Η κατάσταση που παρέλαβε η νέα ελληνική κυβέρνηση, είναι εφιαλτική σε όλα τα επίπεδα.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Υπουργός τα νούμερα των ελλειμμάτων και περιέγραψε την τραγικότητα της κατάστασης. Την ίδια ώρα, που μαίνεται ένας ανελέητος πόλεμος, από λογής συμφέροντα, που θέλουν αυτή η κυβέρνηση να αποτελέσει σύντομη παρένθεση ή να προσκυνήσει, υπογράφοντας νέο μνημόνιο. Αυτή τη κρίσιμη ώρα, που διακυβεύεται το μέλλον της χώρας και του λαού μας, τα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο, αντί να συναχθούν με την εθνική προσπάθεια, που καταβάλει η κυβέρνηση να κρατήσει όρθιο το λαό, ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική, τορπιλίζει την διαπραγμάτευση τορπιλίζει συνειδητά, τη σθεναρή αυτή στάση και τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης, να εξασφαλίσει τη ρευστότητα και τα ταμειακά αποθέματα, ώστε να είναι συνεπείς το ελληνικό δημόσιο, στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες.
Να στηρίξει τα κοινωνικά αγαθά, τα κοινωνικά αγαθά που είχατε διαλύσει και ισοπεδώσει στην κυριολεξία με τις πολιτικές σας. Αυτή η ΠΝΠ, γίνεται για να αντληθεί προσωρινή ρευστότητα, από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης τους οποίους επιχορηγεί το κράτος. Και ήταν άκρως επιβεβλημένοι, από καθήκον προς την πατρίδα και την επιβίωση του λαού, και δικαιολογείται απόλυτα από τις συνταγματικές επιταγές. Ουδεμία σχέση έχει, με τις πολυάριθμες ΠΝΠ που η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, έφερνε στη Βουλή, για θέματα που επιβαλλόταν από τις μνημονιακές τους δεσμεύσεις, και τις απαιτήσεις των δανειστών.
Η Κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει προς όλες τις κατευθύνσεις και ο Υπουργός απόψε, ότι διασφαλίζει απολύτως τα διαθέσιμα των ΟΤΑ. Πρόκειται για μια μεταφορά στην Τράπεζα Ελλάδος, με επιτόκιο 2,5% έναντι στις περισσότερες περιπτώσεις, πολύ μικρότερων επιτοκίων που λάμβαναν από άλλες τράπεζες. Έχει επιπλέον, διαβεβαιώσει ότι δεν διακινδυνεύουν σε καμία περίπτωση οι πόροι για το ΕΣΠΑ. Παράλληλα, δεσμεύεται ότι θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία το κράτος, θα επιστρέφει τα χρήματα σε δήμους και περιφέρειες.
Οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωρίζουν τον ασφυκτικό κλοιό και τον οικονομικό στραγγαλισμό, που είχαν υποστεί από τις κυβερνήσεις ιδιαίτερα την τελευταία τριετία, και πως λειτουργούσαν κάτω από τρομακτική πίεση. Είχατε μετατρέψει και έχει μετατρέψει την αυτοδιοίκηση σε ετεροδιοίκηση κύριοι της Αντιπολίτευσης, και τώρα παριστάνετε τους τιμητές χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα. Αυτή η διαδικασία, του προσωρινού δανεισμού, ακολουθείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και είναι εντελώς προσωρινή και δεν έχει καμία σχέση με τις δικές σας πρακτικές, για να θυμηθούμε το PSI, στην περίπτωση που καταληστεύσατε στην κυριολεξία, τα αποθεματικά των ταμείων.
Με αυτή την κίνηση, σε πολλές περιπτώσεις, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα βγουν ωφελημένοι από το μεγαλύτερο επιτόκιο, το οποίο θα λαμβάνουν. Μάλιστα, πολλοί δήμοι και πολλές περιφέρειες το έχουν πράξει ήδη οικειοθελώς. Η φιλοσοφία της δικής μας πολιτικής για τους ΟΤΑ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη δική σας και σύντομα, όταν καταργηθούν οι αντισυνταγματικές μνημονιακές διατάξεις, θα το διαπιστώσετε. Γι' αυτό πιστεύουμε, ότι τελικά οι άνθρωποι, που είναι πραγματικοί εργάτες στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για αυτό το πατριωτικό καθήκον που προβάλλει αυτή την κρίσιμη ώρα για το λαό μας.
Εσείς, κύριοι της Αντιπολίτευσης, δυστυχώς θα παραμείνετε στη μοναξιά σας μαζί με τους «παπαγάλους» των μέσων ενημέρωσης να κινδυνολογείτε και να συκοφαντείτε, ξεκομμένοι από το λαό, ξεκομμένοι από το ιστορικό χρέος. Αυτή η Κυβέρνηση θα πετύχει και στη διαπραγμάτευση και στους στόχους της, παρ' όλες τις τρικλοποδιές που βάζετε συνεχώς, γιατί στηρίζεται πάνω απ' όλα στο λαό, αντλεί τη δυναμική και την αποφασιστικότητα της από τη δύναμη και την αγάπη του λαού μας. Γι' αυτό θα πετύχει, είναι ιστορική ανάγκη.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας