Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Υποτονικά ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στη Σητεία

Υποτονικά ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στη Σητεία
Υποτονική και σίγουρα όχι η αναμενόμενη ήταν για τους ξενοδόχους στην περιοχή της Σητείας η κίνηση το τελευταίο διάστημα. Αρνητικό είναι το πρόσημο στην τουριστική κίνηση για τις ημέρες του Πάσχα.
«Λόγω των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν αρκετές πτήσεις κυρίως στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αλλά και της Σητείας, ενώ απαγορεύτηκε και ο απόπλους με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το 90% εκτός Κρήτης των κρατήσεων στις μονάδες της περιοχής. Η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη. Είχαμε επισκεψιμότητα από διάφορες περιοχές της Κρήτης, όμως η κίνηση ήταν μειωμένη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης.
Γενικότερα αυτήν την περίοδο η εικόνα ενόψει και της νέας τουριστικής σαιζόν δεν είναι ξεκάθαρη και σίγουρα ιδιαίτερα θετική, δεδομένου ότι υπάρχει μία στασιμότητα στην τουριστική κίνηση.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο και τα μέσα Φεβρουαρίου υπήρχε μία αυξητική τάση των κρατήσεων από αγορές, όπως η Ολλανδία και η Γερμανία, ακολούθως σημειώνεται μία συνεχόμενη πτώση. Υπάρχουν και ακυρώσεις ειδικά από τις συγκεκριμένες χώρες. Ενώ είχαμε προγραμματίσει δύο αεροπλάνα από το Άμστερνταμ για το αεροδρόμιο της Σητείας, αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα με ενδιάμεσο σταθμό την Κάρπαθο, αλλά και αυτό είναι υπό διαπραγμάτευση, επειδή οι κρατήσεις έχουν παγώσει», τόνισε ο κ. Κακουράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας