Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Θα «καθαρίσει» τους δρόμους ο γερανός της Τροχαίας

Θα «καθαρίσει» τους δρόμους ο γερανός της Τροχαίας
Το γερανό της Τροχαίας έβγαλε στους δρόμους η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου σε επιβεβαίωση όσων είχε δηλώσει ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Ταξίαρχος Κων. Περάκης, σε πρόσφατη σύσκεψη, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, σχετικά με τη λήψη μέτρων προς διευκόλυνση της κίνησης στους δρόμους των ατόμων με αναπηρίες.
Πρώτος σταθμός όπου έκανε αισθητή την παρουσία του ο γερανός ήταν τη Μεγάλη Πέμπτη η πόλη της Σητείας. Σκοπός είναι κατ' αρχήν η αποτροπή φαινομένων παράνομης στάθμευσης, που δυσκολεύει ή καθιστά αδύνατη την ασφαλή και άνετη κίνηση των ΑμεΑ μέσα στα αστικά κέντρα του νομού μας, αλλά και γενικότερα η συμμόρφωση των οδηγών με τους κανόνες του ΚΟΚ και το πλαίσιο που έχει καθορίσει κάθε Δήμος, στη λειτουργία της αντίστοιχης πόλεως.
Η παρουσία του γερανού λειτουργεί κατ' αρχήν αποτρεπτικά για την εκδήλωση παραβατικής συμπεριφοράς σε ό,τι αφορά κυρίως την παράνομη στάθμευση και κατασταλτική στις ιδιαίτερα προκλητικές περιπτώσεις, οπότε ο γερανός θα «σηκώνει» το όχημα. Ακολουθεί η γνωστή, καθόλου ευχάριστη και εν μέρει δαπανηρή διαδικασία για τον παραβάτη οδηγό, μέχρι να πάρει πίσω το όχημά του.
Ο γερανός θα μεταβαίνει σε όλες τις πόλεις του Νομού Λασιθίου, εκ περιτροπής, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως πληροφορούμαστε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας