Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Τα έργα στην Δημοτική Κοινότητα Μακρύ Γιαλού

Τα έργα στην Δημοτική Κοινότητα Μακρύ Γιαλού
«Το ενδιαφέρον της δημοτικής μας αρχής δεν εστιάζει μόνο στην πόλη της Ιεράπετρας, αντιθέτως προσπαθούμε με τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε να είμαστε κοντά στα χωριά μας και στις Δημοτικές Ενότητες Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού», δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στην «ΑΝΑΤΟΛΗ» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης.
Όπως ανέφερε, «στη Δημοτική Κοινότητα Μακρύ Γιαλού συνεχίζονται έργα αναπλάσεων ύψους 2,5 εκατομ. ευρώ, που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχίζονται και εκτελούνται από τη νυν. Το δε δημοτικό κατάστημα που λειτουργεί στο κτίριο στον Κουτσουρά εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και παράλληλα λειτουργεί και ΚΕΠ.
Φροντίζουμε επίσης ώστε και οι κοινωνικές δομές να λειτουργούν προς εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ένα πολύ σημαντικό θέμα, που έχει να κάνει με τη Δημοτική Κοινότητα Μακρύ Γιαλού και γενικότερα με τον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού, είναι και τα χωριά που έμειναν στο Δήμο Ιεράπετρας και τα χωριά που αποσχίσθηκαν και εντάχθηκαν στο Δήμο Σητείας. Με αφορμή πρόσφατη συνάντηση που έγινε με το Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων και με τη συμμετοχή άλλων φορέων και στην οποία είχαν κληθεί Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων από τους Δήμους Ιεράπετρας και Σητείας, εμείς αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως επιθυμούμε να έχουμε καλές σχέσεις με το Δήμο Σητείας για το καλό της ευρύτερης περιοχής. Υπάρχουν κοινά ζητήματα και από πλευράς μας ποτέ δεν κοιτάξαμε εάν ένα ζήτημα ενός χωριού αφορά τη Σητεία, αλλά είδαμε το Μακρύ Γιαλό ενιαία, όπως ήταν ως πρώην Δήμος. Υπάρχουν εκκρεμότητες με κάποιες προγραμματικές συμβάσεις σχετικά με ορισμένα έργα, τις οποίες θα ήταν ωφέλιμο για την περιοχή ο Δήμος Σητείας να υπογράψει έτσι ώστε να ξεκινήσουν. Έργα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του νερού και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων. Τα έργα είχαν προγραμματιστεί για να καλύψουν τις ανάγκες όλου του παραλιακού μετώπου του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού, που -ως γνωστόν- με την απόσχιση των χωριών χωρίστηκε πλέον στα δύο. Τα έργα είναι έτοιμα, αλλά είναι ανενεργά. Σε άλλο δήμο π.χ. είναι γεωγραφικά η γεώτρηση και άλλος δήμος έχει την άδεια χρήσης. Το θέμα είναι σοβαρό, μας έχει απασχολήσει και με το Δήμαρχο από την πρώτη στιγμή το συγκεκριμένο πρόβλημα και πιστεύουμε ότι για το καλό της περιοχής και των κατοίκων πάνω απ' όλα πως θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση», κατέληξε ο κ. Παπαδοπετράκης.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας