Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η μεταφορά λυμάτων από Αγιά Φωτιά στο ΤΕΙ και στο βιολογικό της Σητείας

Η μεταφορά λυμάτων από Αγιά Φωτιά στο ΤΕΙ και στο βιολογικό της Σητείας
Κατόπιν διαγωνισμού ανεδείχθη ο ανάδοχος εκτέλεσης της μεταφοράς λυμάτων από την Αγιά Φωτιά στο ΤΕΙ και ακολούθως στο βιολογικό της Σητείας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 240.000 ευρώ και αφορά προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΣ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Γιάννης Χατζηνάκης ανέφερε ότι «το ενδιαφέρον εργολάβων ήταν μεγάλο στο διαγωνισμό και ανάδοχος αναδείχθηκε η κοινοπραξία "Οικονομίδης- Λιουδάκης". Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, προβλέπεται ένα χρονικό διάστημα για τυχόν υποβολή ενστάσεων, ενώ απαιτείται επίσης η έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ καθώς και της Περιφέρειας, ακολούθως η υπογραφή σύμβασης με τον εργολάβο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται το έργο να ξεκινήσει περί τα τέλη Μαΐου.
Μάλιστα στόχος είναι να ολοκληρωθεί το κομμάτι που αφορά τα σκαψίματα του δρόμου από Αγιά Φωτιά μέχρι το ΤΕΙ εντός λίγων ημερών, περίπου 15, ώστε να αποφευχθούν έντονα προβλήματα, δεδομένου ότι θα έχει ξεκινήσει και η τουριστική σαιζόν. Συνολικά πάντως η ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, αν όλα κυλήσουν ομαλά.
Με την υλοποίηση του έργου θα αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των λυμάτων που ταλανίζει την περιοχή της Αγιάς Φωτιάς εδώ και πολλά χρόνια».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας