Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Σητείας είναι για τον Σητειακό Λαό και όχι για τους δανειστές


Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Σητείας είναι για τον Σητειακό Λαό και όχι για τους δανειστές
Η Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας καταδικάζει την απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αρπάξει αναδρομικά από τις 17 Μαρτίου τα αποθεματικά των δήμων , των περιφερειών και δημόσιων οργανισμών για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δανειστών.
Η ενέργεια της συγκυβέρνησης σύμφωνη με το αυταρχικό νομικό οπλοστάσιο της προηγούμενων κυβερνήσεων – στους λίγους μήνες της θητείας της πέρασε δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τις οποίες σαν αντιπολίτευση κατήγγειλε- θα στερήσει τους δήμους από τα ελάχιστα για την στοιχειώδη λειτουργία τους.
Η στάση της κατά τα άλλα «ανεξάρτητης παράταξης» της κ. Σκαρβελάκη είναι αποκαλυπτική. Όχι μόνο δεν καταδίκασε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά όλες οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στηριγμένες πάνω στην επιχειρηματολογία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί αξιοποίησης των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδας για να σωθεί η χώρα . Ο Σητειακός λαός πρέπει να θυμηθεί πόσες θυσίες έχει κάνει στο όνομα να σωθεί η χώρα. Ωφελημένοι πάντα βγαίνουν οι δανειστές, οι μονοπωλιακοί επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τράπεζες, οι εφοπλιστές.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου είναι για τον Σητειακό Λαό και όχι για τους δανειστές και τους τραπεζίτες και δεν δεχόμαστε να μεταφερθούν στην τράπεζα της Ελλάδας. Άλλωστε η κυβέρνηση ήταν εκείνη που έδωσε 500 εκ. ευρώ στο ΝΑΤΟ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και χάρισε στους μεγαλοεπιχειρηματίες πρόστιμα από λαθρεμπόριο, εικονικά τιμολόγια, ΦΠΑ..
Η συγκυβέρνηση δεν σώζει την χώρα αλλά τους δανειστές . Τα αποθεματικά δεν πρόκειται να επιστραφούν με τόκο όπως υποστηρίζουν οι κυβερνητικές δυνάμεις , όπως δεν επιστράφηκαν τα λεφτά των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων δημόσιων οργανισμών αλλά πήγαν στις τσέπες των δανειστών. Ένα βήμα μπροστά από τον ΓΑΠ και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το ¨Λογαριασμό αλληλεγγύης για το δημόσιο χρέος¨ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρεοκοπεί τον λαό για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο ίδιος.
Τον δρόμο έδειξαν οι 5 δήμαρχοι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ που αρνήθηκαν να δώσουν τα αποθεματικά των δήμων τους. Είναι ο δρόμος της ανυπακοής στην ΕΕ, στην κυβέρνηση, τα μνημόνια, τους δανειστές.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε αγωνιστική επαγρύπνηση και απειθαρχία στην αντιλαϊκή πολιτική . Να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές , διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.
Σταυρούλα Καράμπελα
Δημοτική σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης

Συνολικες προβολες σελιδας