Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Θετικός ο απολογισμός της ελαιοκομικής σαιζόν στη Σητεία

Θετικός ο απολογισμός της ελαιοκομικής σαιζόν στη Σητεία
Θετικός είναι ο απολογισμός για το Σταφιδικό- Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Σητείας τη φετινή ελαιοκομική σαιζόν από άποψη παραγωγής, αλλά και διάθεσης του προϊόντος. Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Σταύρος Κολυδάκης χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά γενικότερα για τους παραγωγούς της περιοχής και την τοπική οικονομία ως μία «τονωτική ένεση» και ευχήθηκε και η επόμενη χρονιά να είναι καλή.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις από το ξεκίνημα της ελαιοκομικής χρονιάς, φέτος η περιοχή της Σητείας είχε αυξημένη παραγωγή και καλής ποιότητας ελαιολαδο. Ο Συνεταιρισμός παράγει περίπου 1.900 τόνους. «Φτάσαμε στο μάξιμουμ, είχαμε πρωτιά σε ό,τι αφορά όλα τα ελαιουργεία και πραγματικά κατεβάλαμε κάθε προσπάθεια για να πάνε όλα καλά και να εξυπηρετήσουμε τους παραγωγούς μας», τόνισε ο κ. Κολυδάκης.
Στο μείζον θέμα -ειδικά φέτος λόγω της αυξημένης παραγωγής στην περιοχή και των μεγάλων προσδοκιών από πλευράς του κόσμου- των τιμών, ο Σταφιδικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός είχε μία θετική πορεία επιδιώκοντας στα δεδομένα των αγορών να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές τιμές για τους παραγωγούς. Στο πλαίσιο αυτό οι πωλήσεις ελαιολάδου ξεκίνησαν από 3,15 ευρώ, διακυμάνθηκαν ακολούθως και έφθασαν τα 3,32 ευρώ.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας