Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σητείας

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σητείας
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας αποφασίστηκε η συμπλήρωση του Τεχνικού Προγράμματος με τα εξής έργα: Διαμόρφωση θέσεων θέας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο άλσος Χλουβεράκη στην περιοχή Κόκκινα προϋπολογισμού 230.000 €, Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου «Πολύκεντρου» για τη στέγαση υπηρεσιών του Ωδείου προϋπολογισμού 5.000 € και Συντήρηση νεκροταφείων Δήμου Σητείας έτους 2015 προϋπολογισμού 12.500 €. Σε τρία νεκροταφεία στο Παρασπόρι, στη Ζήρο και στους Τουρτούλους δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα λόγω βροχοπτώσεων.
Τις παρεμβάσεις στο άλσος Χλουβεράκη με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Leander» εξασφάλισε ο Δήμος με πρόταση που υπέβαλε. Εκτιμάται ότι έως τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση που προβλέπει στην ουσία ανάπλαση του χώρου και μεταξύ άλλων δημιουργία ενημερωτικού περιπτέρου για περιβαλλοντικά θέματα, πλακόστρωση σε ορισμένα σημεία των Κοκκίνων, παγκάκια, δημιουργία ξύλινου φράκτη από την πλευρά της θάλασσας και του δρόμου και σκίαση στην πλατεία και στις τρεις σκηνές που υπάρχουν στον χώρο.
Το Δ.Σ. ενέκρινε τα πρωτόκολλα προσωρινής παραλαβής των έργων Αγροτική Οδοποιία (Παλαίκαστρο, Αχλάδια, Κρυά, Μαρωνιά)- Συντήρηση- Αποκατάσταση οδικού δικτύου του Δήμου Σητείας. Επίσης την κατασκευή ράμπας για ΑμεΑ στον οικισμό Ζήρου και την εκτέλεση του έργου Συντήρηση παλαιού Δημοτικού Σχολείου και αύλειου χώρου Κρυών προϋπολογισμού 20.000 €, την τροποποίηση της σύμβασης του υποέργου «Πολιτιστικές δράσεις Κέντρου Ερευνών και Μελετών Κρητικού Πολιτισμού Δήμου Σητείας».
Επίσης αποφάσισε την απ' ευθείας ανάθεση της προμήθειας ειδών τροφίμων και γάλακτος για το εργατοτεχνικό προσωπικό για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων για το έτος 2015.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας