Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ρύθμιση οφειλών στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας


Ρύθμιση οφειλών στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας
Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του N. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21-3-2015 τεύχος Α΄) «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας»
παρέχεται η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης του συνόλου των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26-5-2015 προς ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και Νομικά Πρόσωπα αυτών, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.
Στην παραπάνω ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οφειλές που έχουν ρυθμιστεί με άλλη νομοθετική ρύθμιση η οποία είναι σε ισχύ ή έχει απωλεσθεί.
Οι οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν ύστερα από σχετική αίτηση του οφειλέτη η οποία υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου το αργότερο μέχρι 26.5.2015 και καταβάλλονται εφάπαξ με απαλλαγή κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, είτε έως 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) € και με μερική απαλλαγή των προσαυξήσεων ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.
Βασικές συνολικές οφειλές άνω των 5.000,00 € επιβαρύνονται με τόκο που ανέρχεται σε 3% ετησίως. Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 0,25%.
Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και οι επόμενες έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.
Η ρύθμιση απόλλυται, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρχικής βεβαίωσης και την άμεση επιδίωξη της είσπραξής της με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα, εάν ο οφειλέτης:
- δεν καταβάλλει δύο (2) συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου οκταμήνου της ρύθμισης ή μετά την πάροδο του οκταμήνου δεν καταβάλλει τρεις (3) συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή των τριών (3) τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα,
Καλούνται οι οφειλέτες να φροντίσουν για την υπαγωγή τους στην παραπάνω ευνοϊκή ρύθμιση η οποία τους απαλλάσσει από σημαντικό μέρος των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, σε διαφορετική περίπτωση το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας είναι υποχρεωμένο και θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία. (Δέσμευση Α.Φ.Μ μη παραχώρησης χώρου, διοικητική αποβολή, επιβολή κυρώσεων από τη Λιμενική αρχή)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: του Δήμου 28433- 40532 ή 40522 ή 40555.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας