Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Συζήτηση για τα απορρίμματα της Σητείας

Συζήτηση για τα απορρίμματα της Σητείας
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αποφάσεις της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σητείας ήταν ομόφωνες, όχι όμως και αυτή που αφορούσε την έγκριση της τιμολογιακής πολιτικής ΕΣΔΑΚ.
Μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Καραμανωλάκης, ενώ λευκό ψήφισε η Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σταυρούλα Καράμπελα.
Επίσης κατόπιν πρότασης του Δημ. Συμβούλου κ. Χαράλαμπου Σαρίδη υπήρξε θετική ανταπόκριση του σώματος για τη διοργάνωση από το Δ.Σ. ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων, μείζον ζήτημα, όπως το χαρακτήρισαν όλοι. Εκτενής συζήτηση που έγινε και για τον ρόλο του ΕΣΔΑΚ, τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα, την αντιμετώπιση του θέματος από την πλευρά Δήμου, την ανακύκλωση κι άλλα σχετικά ζητήματα.
Εισηγούμενος ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης αναφέρθηκε στις αποδοχές στις οποίες στηρίζεται η τιμολογιακή πολιτική του ΕΣΔΑΚ και αφορούν το ετήσιο λειτουργικό κόστος του. Σε αυτό ο Δήμος συμμετέχει με 23.310,14 και για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, όταν τελειώσει ο χρόνος ζωής του, με κόστος 1,5 € ανά τόνο. Υπολογίζεται ότι μετά την παρέμβαση με το νέο κύτταρο ο ΧΥΤΑ θα λειτουργεί περίπου 2 χρόνια ακόμη. Επίσης η διαχείριση του ΧΥΤΑ είναι ένα θέμα. Το κόστος ανά τόνο είναι 27,12 €. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ποσότητα απορριμμάτων για το 2015 υπολογίζεται 9.343 τόνοι. Το συνολικό ποσό λαμβανομένων όλων ανέρχεται στις 291.661,86 €.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας