Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Δωρεά ελαιόλαδου στην «Κιβωτό του Κόσμου» από το Σύλλογο Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων Σητείας

Δωρεά ελαιόλαδου στην «Κιβωτό του Κόσμου» από το Σύλλογο Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων Σητείας
Η θυμοσοφία του λαού για τη φιλανθρωπία λέει «...Τα πετάς από το παράθυρο και σού 'ρχονται από την πόρτα». Κάποια γιαγιά συνήθιζε να λέει «...γιέ μου...ό,τι τρως χάνεται, ό, τι δίνεις μένει».

Εφέτος η συγκομιδή και εμπορία ελαιολάδου σε πολλές περιοχές ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η πλειονότητα των ελαιοπαραγωγών είναι ικανοποιημένη. Ίσως εισακούσθηκε η προσδοκία-ευχή μας «δώσετε λάδι για την «Κιβωτό», του χρόνου ο Θεός θα σας στείλει περισσότερο».
Την Κυριακή 18/1/2015 στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας, με πολυπληθή παρουσία για 16η χρονιά έγινε η κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων Σητείας. Πέραν του εθιμοτυπικού μια εκδήλωση κυρίως αγάπης, αναγνώρισης και προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε την προσφορά ελαιολάδου για την εθελοντική οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου» με καπετάνιο τον πανάξιο ευλογημένο πατέρα Αντώνιο, καπετάνισσα την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και πλήρωμα τους εκατοντάδες εθελοντές εργασίας με χιλιάδες δωρητές.
Καθημερινά στην «Κιβωτό» σιτίζονται 450 παιδιά. Οι ανάγκες σε τρόφιμα είναι διαρκείς, ενώ το προσφερόμενο ελαιόλαδο είναι ελάχιστο.
Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Μικρασιατών Ποντίων και Αρμένιων Σητείας συγκέντρωσε 184 λίτρα τυποποιημένου ελαιολάδου, τα οποία πρόθυμα και ατελώς μετέφερε από τη Σητεία στο Ρέντη Αττικής το Γραφείο Μεταφορών Σάββας Ρ. Τσαντάκης (Βιδάκης Α.Ε.), τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Παραθέτουμε αλφαβητικά τα ονόματα των δωρητών ελαιολάδου και τα λίτρα:Αγγελάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ, Αγγελάκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ, Αλεβίζου Κωνσταντίνα του Γεωργίου, Αλεβίζου Ελένη του Γεωργίου, Ασπραδάκης Ελπιδοφόρος του Σταύρου, Γουλιέλμου Αικατερίνη του Γεωργίου, Ευχετζάς Νικόλαος του Εμμανουήλ, Καλαμπόκη Σοφία του Χριστοφόρου, Καστρίτης Εμμανουήλ, Κατραδάκης Ιωάννης, Κατσαράκης Ιωάννης, Μαρκάκης Γεώργιος του Μιχαήλ 5 κιλά έκαστος, Μισαντάνης Ιπποκράτης 17, Μεϊμαρόγλου Μαρίκα του Εμμανουήλ, Παθιάκη-Αλεβίζου Βασιλεία, Παθιάκη Έστερ, Παφύτας Αθανάσιος, Παφύτα Αικατερίνη, Πηδηκτάκη Μαρία του Ιωάννη, Πηδηχτάκης Γεώργιος, Πλεξουσάκης Εμμανουήλ 5 κιλά έκαστος, Σύλλογος Πολύτεκνων Σητείας 20, Τζεσούρη Κυριακή, Τζίφας Απόστολος, Τσαγκαράκης Νικόλαος, 5 κιλά έκαστος, Τσιφετάκης Γεώργιος (πολύτεκνος) 17, Χαρούλης Εμμανουήλ, Χειλουδάκη Πολυξένη, ανώνυμος (δεν έλαβε απόδειξη) 5 κιλά έκαστος. Συνολικά προσφέρθηκαν 184 κιλά.
Η παρουσίαση ονομάτων- λίτρων γίνεται για λόγους διαφάνειας των ενεργειών του Συλλόγου. Κάποιοι εκ των δωρητών διαφωνούν με τη δημοσίευση των ονομάτων, όμως έχουμε πει ότι αρέσει στους Έλληνες να αντιγράφουν. Γιατί να δώσει εκείνος...ας δώσω κι εγώ.
Η Κιβωτός παρέλαβε το ελαιόλαδο στις 22/1/2015.
Κατά την αυτοπρόσωπη επίσκεψή μας στις 5/2/2015 μας ευχαρίστησαν εγγράφως:
Αθήνα, 5/2/2015
Προς Σύλλογο Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων Σητείας
Αγαπητοί συμπαραστάτες,
Με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε από σας προσφορά, δωρεά, 184 λίτρα ελαιόλαδο για την ενίσχυση του έργου μας.
Είμαστε σε μία συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών και σε αυτό συμβάλατε με τον τρόπο σας θετικά.
Παρακαλώ δεχθείτε ένα μεγάλο, θερμό ευχαριστώ από όλους εμάς εδώ στην Κιβωτό, για τα είδη που μας χορηγήσατε, και για τα ευγενικά σας συναισθήματα και τον ανθρωπισμό σας προς το απροστάτευτο παιδί.
Καθώς η Κιβωτός βρίσκεται σε μια συνεχή ανάγκη πόρων ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τη συμπαράστασή σας.
Ο Θεός να έχει πάντα καλά εσάς και τους οικείους σας. Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος
Πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή»
Επί τη ευκαιρία ευχαριστούμε δημόσια τους χορηγούς της εκδήλωσης κ.: Σταύρο- Κώστα Ασπραδάκη, Χριστόφορο- Άλκη Καλαμπόκη, Πόπη Δογραματζή (Αρετούσα), Γερβάντ Πετροσιάν, S/M Χαλκιαδάκη, Μιλτιάδη Παπαδάκη, Απόστολο- Σοφία Τζίφα, ΔΟΚΑΣ Δήμου Σητείας, Βαγγέλη Φραγκάκη.
Να 'μαστε όλοι καλά και του χρόνου να έχουμε επανάληψη του «φαινομένου ελαιολάδου».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΣ
Πρόεδρος
ΜΙ.ΠΟ.ΑΡ. Σητείας

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας