Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο Δήμος Σητείας σε πρόγραμμα στήριξης προς άπορους δημότες

Ο Δήμος Σητείας σε πρόγραμμα στήριξης προς άπορους δημότες
Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας υπό την προεδρία του κ. Νίκου Πλακαντωνάκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.
Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την λήψη απόφασης «περί Κοινωνικής Σύμπραξης του Δήμου με την Περιφέρεια Κρήτης για την εκτέλεση του έργου του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για τους άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)».
Την εισήγηση του θέματος έκανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τερζής. Όπως ανέφερε πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα – απόφαση 15/12/14- ανταγωνιστικό – η κάθε περιφέρεια στοχεύει στη μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότη - ύψους 730 εκατ. για το διάστημα 2014 -2020, το οποίο στοχεύει στην μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού και την αντιμετώπιση της φτώχειας με διάφορες δράσεις στην λογική της ενίσχυσης απόρων που βιώνουν τον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό.
Η Περιφέρεια θα υποβάλει την πρόταση και σε επόμενη φάση οι Δήμοι θα κληθούν να υποβάλλουν με την σειρά τους προτάσεις στην κατεύθυνση υλοποίηση δράσεων. Προβλέπεται η χρηματοδότηση τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, καθαριότητας, τα οποία θα προμηθεύσει η Περιφέρεια Κρήτης στους Δήμους προς τους ωφελούμενους οι οποίοι θα έχουν καταγραφεί από τους Δήμους και θα έχουν αποσταλθεί στην Περιφέρεια. Επίσης προβλέπεται παροχή υπηρεσιών στη λογική της δημιουργίας κοινωνικών φροντιστηρίων, κοινωνικού αθλητισμού κι άλλες δράσεις στην κατεύθυνση άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού για απόρους και παιδιά.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας