Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Μία από τις καλύτερες η τρέχουσα ελαιοκομική σαιζόν

Μία από τις καλύτερες η τρέχουσα ελαιοκομική σαιζόν
Μία από τις καλύτερες είναι η τρέχουσα ελαιοκομική σαιζόν για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κουτσουρά «Φοίνικας» ως προς την παραγωγή ελαιολάδου. «Εκτιμάται ότι θα φθάσει τους 550 τόνους», μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Μάνος Δασενάκης.
«Η φετινή χρονιά είναι από τις καλύτερες δεδομένου ότι ως τώρα ο συνεταιρισμός έχει φθάσει περίπου τους 500 τόνους και η ανώτατη παραγωγή που έχει συγκεντρώσει ο Συνεταιρισμός είναι αυτή των 557 τόνων ελαιολάδου. Επίσης πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι και η ποιότητα του προϊόντος είναι πολύ καλή φέτος με μέσο όρο τις 0,4 γραμμές ελαιολάδου. Στην έναρξη βέβαια της ελαιοσυγκομιδής υπήρχαν κάποια θέματα, αφού οι ελιές ήταν "σταφιδιασμένες", όμως μετά το χιονιά η ποιότητα των λαδιών ήταν εξαιρετική», πρόσθεσε.
Καλή όμως κρίνεται και η πορεία της εμπορίας και των τιμών του προϊόντος φέτος. Ο συνεταιρισμός απευθύνεται σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού με επίκεντρο την Ιταλία. Οι τιμές τώρα κυμαίνονται από 3,20 έως 3,30 €. Η τιμή που δίδεται στον παραγωγό από τον συνεταιρισμό είναι 3,25 €, όμως αυτή σχετίζεται και με τις πωλήσεις στις οποίες προχωρά ο συνεταιρισμός. Ο παραγωγός πληρώνεται μετρητοίς με κατάθεση στην τράπεζα ή με επιταγή στο όνομά του.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας