Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Στη Gaea η εμπορία του ελαιολάδου της Σητείας

Στην εταιρεία Γαία του επιχειρηµατία Άρη Κεφαλογιάννη περνά πλέον και επίσηµα η εµπορία του ελαιόλαδου της Ένωσης Σητείας.

Όπως ανακοινώθηκε, η υπογραφή των  κειµένων της σχετικής συµφωνίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο, µε τη συµφωνία της τράπεζας Πειραιώς.

Ίδρυση από κοινού νέας εταιρείας
Η Γαία και η Ένωση Σητείας θα ιδρύσουν από κοινού µία εταιρεία η οποία θα αναλάβει για 20 χρόνια την εµπορία του ελαιόλαδου. Το ίδιο χρονικό διάστηµα θεωρείται αρκετό για να εξοφληθούν τα χρέη της Ένωσης Σητείας στην τράπεζα Πειραιώς, από τις υπεραξίες οι οποίες θα προέλθουν κατά την εµπορία του ελαιόλαδου. Συγχρόνως, η Γαία έχει σύµφωνα µε πληροφορίες τη δυνατότητα να επανεξετάζει κάθε πέντε χρόνια, αν την συµφέρει να συµµετέχει στην όλη διαδικασία.
Να σηµειωθεί ότι στη νέα εταιρεία η Γαία θα συµµετέχει µε ποσοστό 67% επί του συνόλου των µετοχών και η Ένωση Σητείας µε το υπόλοιπο 33%.
Να σηµειωθεί ότι το ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία είναι ένα από τα πιο γνωστά στον κόσµο, µε δυνατότητες άντλησης σηµαντικών υπεραξιών. Σύµφωνα µε στοιχεία της Ένωσης Σητείας πρόκειται για το πιο πολυβραβευµένο στον κόσµο (29 βραβεία, 3 από το ∆ιεθνές Συµβούλιο Ελαιολάδου), ενώ είναι το µόνο  ελαιόλαδο της Ευρώπης που κατονοµάζεται από την «Πράσινη Βίβλο» της ΕΕ αναφορικά µε την ποιότητα των τροφίµων στην ΕΕ.

Συµφωνία για φασόν τυποποίηση
Στο µεταξύ, «στα σκαριά» βρίσκεται συµφωνία µε Ιταλό επιχειρηµατία για τη φασόν τυποποίηση ελαιόλαδου ΠΟΠ Σητεία, το οποίο θα καταλήξει στην αγορά της Γερµανίας.
Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Σητείας αναφέρονται τα εξής: «Με την επικαιροποίηση των οικονοµικών στοιχείων της µελέτης βιωσιµότητας της Ένωσης και την υποβολή στην Τράπεζα Πειραιώς του τελικού σχεδίου προσυµφώνου εµπορικής συνεργασίας µεταξύ της Ένωσης, της ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΒΕΕ και της Τράπεζας Πειραιώς, οι όροι του οποίου έχουν καταρχήν συµφωνηθεί, οδεύουµε τις προσεχείς ηµέρες στην υπογραφή της συνεργασίας».
 
Πηγή : Agronews

Συνολικες προβολες σελιδας