Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Δημιουργία ενός δικτύου εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δημιουργία ενός δικτύου εξαγωγικών επιχειρήσεωνΕνημερωτική εσπερίδα για τους επιχειρηματίες του κλάδου τροφίμων, ποτών και αρωματικών φυτών διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λασιθίου στο ξενοδοχείο «Sitia Beach».
Στόχος της ήταν η δημιουργία Cluster Παραγωγών. Αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις το Επιμελητήριο έχει οργανώσει και στις άλλες πόλεις του Νομού Λασιθίου και, όπως αναφέρεται, το ενδιαφέρον των τοπικών παραγωγών είναι έντονο για τη συγκεκριμένη προσπάθεια.
Η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Νατάσα Πλακάκη σημείωσε ότι «η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου καταβάλει συνεχή προσπάθεια στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του επιμελητηριακού θεσμού. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί δράσεις που φέρουν τους παραγωγούς κοντά στο Επιμελητήριο και που αποσκοπούν στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και τελικά στις εξαγωγές που θα συμβάλουν στο να βγουν οι επιχειρήσεις από τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται σήμερα. Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του επιμελητηριακού θεσμού είναι να κάνουμε διάφορες δράσεις προκειμένου να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα κι έχοντας ως κύριο σκοπό την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων με στόχο τις εξαγωγές.
Το Cluster, δηλαδή η σύμπραξη των επιχειρήσεων που ναι μεν είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους, αλλά έχουν τον ίδιο στόχο, αποσκοπεί στην εύρεση νέων αγορών, κάτι στο οποίο μπορεί να βοηθήσει το Επιμελητήριο με προωθητικές κινήσεις, ανάδειξη των προϊόντων και επίτευξη νέων συνεργασιών.»
Τους τοπικούς παραγωγούς του κλάδου τροφίμων, ποτών και αρωματικών φυτών ενημέρωσε ο ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Βαγγέλης Δουλουφάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας