Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Η Ποδηλατική Καλικαντζαροδρομία

Η Ποδηλατική Καλικαντζαροδρομία
Με «καλικαντζαρικούς» σκοπούς και ύμνους, σφυρίχτρες, κλάξον και πολλή φασαρία και φαντασία, οι «Ποδηλάτρες της Σητείας»
διοργάνωσαν το βράδυ της Παρασκευής μια αλλιώτικη εκδήλωση, που σκόρπισε ζωντάνια και χαρά στην πόλη.
Η «Ποδηλατική Καλικαντζαροδρομία» με τους καλικάντζαρους ποδηλάτες που βγήκαν από τα έγκατα της γης, για να πριονίσουν το δέντρο, σκόρπισε χαρά σε μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου και των Χριστουγέννων.
Η κ. Αθηνά Μπικάκη με ενθουσιασμό μας είπε: «Από τα έγκατα της γης βγήκαμε και σας καλωσορίζουμε. Κάναμε μια αλλιώτικη βόλτα στους δρόμους της πόλης. Δώσαμε μια νότα διαφορετική. Οι καλικάντζαροι βγήκαν και έκαναν όσες περισσότερες σκανταλιές μπορούσαν.»
Ο Αργύρης Σφενδουράκης εξήγησε ότι ήταν μια ιδέα που είχε η ομάδα «Ποδηλάτρες». Ήταν κάτι διαφορετικό. Μια δράση με πολύ κέφι. Διοργανωτές και συμμετέχοντες πέρασαν όλοι πολύ καλά. Πολύς ήταν ο κόσμος που πήρε μέρος. Ο κ. Σφενδουράκης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και εξέφρασε την ελπίδα του ότι η δράση αυτή θα γίνει θεσμός και θα έχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή τα επόμενα χρόνια.
Ο Αλέξανδρος Κουτσαπιάρης από την ομάδα συμπλήρωσε ότι «η Ομάδα Ποδηλάτρες διοργάνωσε για πρώτη χρονιά στη Σητεία την ποδηλατική καλικατζαροδρομία αυτή. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται ομάδες στην κοινωνία, γιατί έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες για να είμαστε πιο άνθρωποι σ’ αυτή την περίοδο. Είχε και αυτό το νόημα η δράση, αλλά βέβαια και να περάσουμε καλά.»
Και οι τρεις τους ευχαρίστησαν τον κόσμο και έδωσαν τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα αλλά και τη νέα χρονιά, με την ελπίδα το 2015 να είναι καλύτερο από το προηγούμενο έτος.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας