Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αποχή από τα μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο Σφάκας

Αποχή από τα μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο Σφάκας Απείχαν χθες και θα εξακολουθήσουν την αποχή και σήμερα από τα μαθήματα οι μαθητές και οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Σφάκας
εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους για τη μη κάλυψη ενός κενού -εκπαιδευτικού- που υφίσταται από το ξεκίνημα σχεδόν του σχολικού έτους.
Η απόφαση ελήφθη σε πρόσφατη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί περαιτέρω το πρόβλημα.
Όπως δηλώνουν οι γονείς, θα προχωρήσουν και σε άλλες κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται τα παιδιά τους. Το σχολείο βάσει των απαραίτητων προϋποθέσεων είναι τετραθέσιο και με την έλλειψη του εκπαιδευτικού υποβαθμίζεται. Παρά τις ενέργειες και τις επαφές που μέχρι σήμερα έχουν γίνει, δεν έχει καλυφθεί η θέση και σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται το πρώτο τρίμηνο του έτους. Το σχολείο της Σφάκας φιλοξενεί 50 παιδιά, όχι μόνο από τη Σφάκα, αλλά και από άλλα χωριά του βόρειου οδικού άξονα.
Χθες το σχολείο της Σφάκας επισκέφθηκε και συναντήθηκε με τη Διευθύντρια κ. Σμαρώ Αραμπατζή και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Φραγκιαδάκη η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Κατερίνα Σκαρβελάκη συνοδευόμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους Δημήτρη Φραγκιαδάκη, Σπύρο Ρουμελιώτη καθώς και το Χριστόφορο Καλαμπόκη, αναπληρωματικό μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η ανάδειξη του προβλήματος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας