Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ανασφάλεια στην Κρήτη για τις πιθανές ελλείψεις φαρμάκων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για έλλειψη φαρμάκων πρώτης ανάγκης,
γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διακριβωθεί εάν έχει παραβιαστεί η νομοθεσία περί πωλήσεως και διάθεσης φαρμάκων.
Για το θέμα έχει ενημερώσει προ ημερών τον ΕΟΦ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επείγον έγγραφό του. Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, το φαινόμενο των ελλείψεων όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, αλλά αντίθετα εντείνεται όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου.
Επικαλείται μάλιστα μαρτυρίες φαρμακοποιών, σύμφωνα με τις οποίες, οι ελλείψεις για την περίοδο αυτή αφορούν κυρίως αντιυπερτασικά φάρμακα, διαβητικά φάρμακα, ηρεμιστικά, αντιθρομβωτικές ενέσεις, κολλύρια, κρέμες κ.λπ.
Στην Κρήτη οι ελλείψεις καταγράφονται ανά ταχτά χρονικά  διαστήματα σε διάφορες περιοχές του νησιού με πολλούς ασθενείς σε κάποιες περιπτώσεις να χρειάζεται να βρεθούν σε γειτονικούς νομούς για να βρουν τα φάρμακα που χρειάζονται.
Το πρόβλημα είναι πιο έντονο με τους χρόνια πάσχοντες.
Ωστόσο μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου τόνισε ότι τα πράγματα στην αγορά του Ηρακλείου είναι πλέον καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Του Μάνου Δασκαλάκη
Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας