Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Χωματουργικές εργασίες στο τμήμα Αυχήν Αγκαθιά – Χαμέζι

Χωματουργικές εργασίες στο τμήμα Αυχήν Αγκαθιά – Χαμέζι
«Εντός χρονοδιαγράμματος είναι οι εργασίες του δρόμου Αυχήν Αγκαθιά -Χαμέζι», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη. Το πολύπαθο έργο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, όποτε και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το οικονομικό αντικείμενό, άρα το κατασκευαστικό αντικείμενο θα πρέπει να ολοκληρωθεί ένα με δύο μήνες νωρίτερα.
Οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου πριν από λίγους μήνες. Επειδή το έργο έχει αναλάβει ο ίδιος κατασκευαστής του τμήματος Άγιος Νικόλαος- Καλό Χωριό, σημειώθηκε μία κάμψη δραστηριότητας των εργασιών με τη μετακίνηση του συνεργείου για ένα διάστημα προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνδεση στο Καλό Χωριό (αναμένεται να δοθεί τον επόμενο μήνα). Εδώ και περίπου μία εβδομάδα έχουν ξεκινήσει κανονικά οι εργασίες στο Χαμέζι και, όπως είπε η κ. Πετράκη, βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος.
«Το έργο θα προχωρήσει κανονικά, ο κατασκευαστής είναι φερέγγυος. Αυτήν την ώρα πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες. Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες στη γέφυρα που είναι το επόμενο βήμα. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά μία μεταλλική κατασκευή- ένα μεγάλο μηχάνημα που χρησιμοποιούσε ο προηγούμενος εργολάβος στη γέφυρα, το οποίο πρέπει να απομακρυνθεί διότι έχει κατασχεθεί μέσω της δικαστικής οδού, που έχουν προχωρήσει οι παλιοί εργαζόμενοι της ΕΡΚΑΤ. Η επιβλέπουσα υπηρεσία, ο ΒΟΑΚ έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο, με το οποίο ζητείται η απομάκρυνση του μηχανήματος, είτε από τους υπευθύνους, είτε να επιτραπεί στο νέο εργολάβο να το απομακρύνει και να το εναποθέσει δίπλα, ώστε να το χειριστούν οι εργαζόμενοι, όπως πιστεύουν καλύτερα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας