Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Τα προβλήματα του ΕΠΑΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας

Τα προβλήματα του ΕΠΑΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας η έλλειψη αιθουσών μηχανολογικών εργαστηρίων στο ΕΠΑΛ Σητείας.
Το πρόβλημα ετέθη και σε πρόσφατη ανοικτή συγκέντρωση του σχολικού συμβουλίου του, παρουσία μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων του Δήμου. Εκδόθηκε και σχετικό ψήφισμα, το οποίο και ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Κοζυράκης κατά τη συνεδρίαση.
Για το ίδιο πρόβλημα είχε προηγηθεί έντονη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ από το 2011. Όπως τονίστηκε, υφίσταται για περίπου μία δεκαετία, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αντιμετωπιστεί. Τα μηχανολογικά εργαστήρια, όπως επισημαίνεται, γίνονται ελλιπώς, σε ανεπαρκείς κι επικίνδυνους χώρους.
Παράλληλα τίθεται ζήτημα και κρίνεται επιβεβλημένη η μελέτη στατικής επάρκειας όλου του παλαιού κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το σχολείο.
Από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τονίστηκε η αναγκαιότητα δρομολόγησης του προβλήματος, ενώ επισημάνθηκαν και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα με τις ελλείψεις μηχανολογικού εξοπλισμού των εργαστηρίων, καθώς και η προοπτική αντιμετώπισης με τη χρήση αιθουσών προκάτ -σχετική αναφορά έχει γίνει στο παρελθόν- κάτι που εκτιμήθηκε ότι δεν είναι εφικτό λόγω του βαρύ εξοπλισμού των εργαστηρίων.
Αποφασίστηκε άμεσα να εξεταστεί η στατικότητα του κτιρίου και να αποφασίσει το Σχολικό Συμβούλιο του ΕΠΑΛ για τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις που πρέπει να δοθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας