Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Τα προβλήματα της Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σητείας

Τα προβλήματα της Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σητείας
Σειρά επαφών με το προσωπικό του Νοσοκομείου Σητείας είχε την Παρασκευή ο Διοικητής των Νοσοκομείων Νομού Λασιθίου
Μανόλης Μακρονικολάκης, ο οποίος επίσης συναντήθηκε παρουσία και της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Νοσοκομείου Σητείας Αγγελικής Λενακάκη με την Επιτροπή Παρακολούθησης Θεμάτων και Προβλημάτων του Νοσοκομείου. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κατερίνα Σκαρβελάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ιατροί Χαράλαμπος Σαρίδης και Ντορέττα Τσιριγωτάκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κυριακή Ιατρίδου και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Μηχανικών Σητείας Χαράλαμπος Λεβαντάκης.
Στη συνάντηση τέθηκε κυρίως το θέμα της τραγικής υποστελέχωσης της Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και για το λόγο αυτό συμμετείχαν και εργαζόμενοι των υπηρεσιών, που παρουσίασαν με μελανά χρώματα, αλλά πραγματικά στοιχεία, τις συνθήκες που αναγκάζονται σήμερα να εργάζονται έχοντας ο καθένας πολλά και διαφορετικά αντικείμενα, για κάποια εκ των οποίων δεν έχουν τις γνώσεις, αφού απέχουν κατά πολύ από αυτά της θέσης που προσελήφθησαν. Παρά ταύτα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στην ήδη εύθραυστη λειτουργία του Νοσοκομείου Σητείας. Το ίδρυμα μεταξύ άλλων ακόμη δεν έχει καρδιολόγο και σύντομα αναμένεται να αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα και στην χειρουργική, δεδομένης της επικείμενης συνταξιοδότησης του Διευθυντή κ. Κουτσούμπα τέλος του έτους. Μάλιστα, παρότι ο ίδιος, όπως επισημάνθηκε, επιθυμεί να παραμείνει για άλλα δύο έτη στο Νοσοκομείο, δεν έχει αυτή την δυνατότητα βάσει νόμου.
Σε ότι αφορά το διοικητικό προσωπικό έχουν παραμείνει μόλις 5 εργαζόμενοι και η κατάσταση πλέον χειροτερεύει μετά και την υποβολή παραίτησης του Διοικητικού Διευθυντή του Νοσοκομείου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας