Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Θανάσιμες παγίδες οι παράνομες στάσεις λεωφορείων του ΚΤΕΛ στο ΒΟΑΚ

Παρά το γεγονός πως η Κρήτη παρουσιάζει τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στη χώρα αλλά και μεγάλη αγροτική παραγωγή, εξακολουθεί να στερείται σε υποδομές, γεγονός που εξηγεί την θλιβερή πρωτιά τροχαίων δυστυχημάτων που κατέχει το νησί.

Με την κατάθεση της υπ΄αριθμ. Πρ. 4674/18-11-2014 ερώτησης, ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για τις παράνομες στάσεις λεωφορείων του ΚΤΕΛ επί του Βόρειου Οδικού Άξονα. Οι στάσεις έχουν τοποθετηθεί σε μηδενική απόσταση από το οδόστρωμα, όντας παράνομες και τρομερά επικίνδυνες για τους επιβάτες και υποδεικνύονται οι απαλλοτριωθείσες περιοχές παραλλήλως του Β.Ο.Α.Κ., ως κατάλληλες για την μεταφορά τους.

Οι υφιστάμενες επι του δικτύου στάσεις είναι όλες πα
ράνομες, δίχως τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλούς εισόδου & εξόδου, φωτισμού, χώρου επιβίβασης & αποβίβασης, προστατευτικής νησίδας και χώρου αναμονής για τους επιβάτες των λεωφορείων. Δυστυχώς, εξαιτίας των παρανομιών αυτών έχουν προκληθεί θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και οι ζωές και η σωματική ακεραιότητα όλων μας θέτονται σε άμεσο κίνδυνο. Εκατοντάδες τα παραδείγματα συντοπιτών μας που έχουν απολέσει μέλη των οικογενειών τους στην άσφαλτο του τραγικού ΑΛΛΑ κύριου σε χρήση οδικού άξονα.

Η βελτίωση του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού Δικτύου αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Δαμαβολίτης με την κατατεθείσα ερώτησή του καλεί τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Β.Ο.Α.Κ. και προτείνει να εγκριθούν κατάλληλες και ασφαλείς θέσεις στάσεων, οι οποίες να πληρούν όλες απαραίτητες προδιαγραφές και τα απαιτούμενα από το Νόμο μέτρα ασφαλείας.

Ευχή και ζήτημα όλων, ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο για την Κρήτη.

Πηγή : Creta plus

Συνολικες προβολες σελιδας