Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών για την Αστρονομία και το Διάστημα στη Σητεία

Φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών για την Αστρονομία και το Διάστημα στη Σητεία
Φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών με θέμα «Αστρονομία- Διάστημα» φιλοξενήθηκε στο Πολύκεντρο Σητείας το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.
Το διοργάνωσαν ο Δήμος Σητείας, ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης και το CAID σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το κέντρο επιστημών CNRS.
Στο διάστημα του διημέρου οι φίλοι της αστρονομίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οκτώ ντοκιμαντέρ αστρονομικού περιεχομένου.
Η αυξημένη ανταπόκριση των θεατών χαροποίησε τους διοργανωτές.
Όπως ανέφερε το μέλος του ΣΦΑΚ κ. Κατερίνα Γουλιέλμου, δεδομένης της παραμονής του Προέδρου του ΣΦΑΚ - Φυσικός στο ΕΠΑΛ- Παναγιώτη Πατζέκου φέτος στην Σητεία αποφασίστηκε να διοργανωθούν διάφορες δράσεις αστρονομικού περιεχομένου, μία εκ των οποίων και το διήμερο φεστιβάλ. Η κ. Γουλιέλμου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατζέκο για τη στήριξή του και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του κόσμου. Σημείωσε δε ότι είναι σε καλό δρόμο και η προσπάθεια εξεύρεσης χώρου για τη στέγαση βιβλιοθήκης αστρονομικού περιεχομένου και του Παραρτήματος του ΣΦΑΚ στη Σητεία.
Ο κ. Πατζέκος ανέφερε ότι «ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης είναι μη κερδοσκοπικός, επιστημονικός, πολιτιστικός, ιδρύθηκε το 2007 από ερασιτέχνες αστρονόμους στα Χανιά. Τα μέλη του είναι περισσότερα από 100 σε όλη την Κρήτη. Σκοπό έχει την εκλαΐκευση και διάδοση της αστρονομίας. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώσαμε και το διήμερο φεστιβάλ στη Σητεία.»
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας